WandaVision tırnak kemirtti

DİZİ 27.02.2021, 12:02 01.03.2021, 09:18
WandaVision tırnak kemirtti

Hayatımda ilk kez külliyata hakim hayranlara bu derece özel bir dizi yapıldığını görüyorum ve bundan dolayı hunharca mutluyum.

Merhabalar değerli okurlar, ilginç bir giriş oldu farkındayım ama bahsedeceğimiz dizi de bir o kadar ilginç.

Takip edenlerin bildiği üzere MCU’yu (Marvel Cinematic Universe) oluşturan ve 11 yıl süren Infinity Saga duygusal bir final ile bitti. Yeni dönem başlamadan önceki boşluğu değerlendirmek için de Disney +’da Mcu karakterlerine ait mini diziler yayınlanmaya başlandı. Bunların ilki olan WandaVision bu hafta 8. bölümü ile ekranlardaydı ve haftaya final yapacak. İkinci sezon ile ilgili henüz herhangi bir görüşme yapılmadığı belirtiliyor ve bundan dolayı çok mutluyum. Çünkü sakız gibi uzatılacak bir konuya sahip değil. Tek sezonluk efsaneler arasında yer alması daha uygun bence.

https://www.imdb.com/title/tt9140560/

Dizinin konusu ne? Sürpriz bozan vermeden şöyle özetleyeyim “Wanda Maximoff ve Vision tüm kavgalardan, savaşlardan ve Avengers’dan uzak kalarak klasik bir Amerikan kasabasında yaşasa neler olurdu? Evet biliyorum çok genel oldu ama detaylı kısımlar aşağıda, minicik de olsa spoiler (sürpriz bozan) yemek istemiyorsanız devam etmeyiniz.

YAZININ BUNDAN SONRASI MİNİCİK DE OLSA SPOILER (SÜRPRİZ BOZAN) İÇERMEKTEDİR

İlk iki bölüm itibarı ile yorumum “Biliyorum sonraki bölümlerde olağanüstü ve mükemmel şeyler olacak ama ilk iki bölümde çok zorlandım” idi.

Başta da belirttiğim gibi külliyata (hem film hem çizgi roman anlamında) hakim izleyiciler için bir hazine. Lütfen ukalalık olarak algılamayın ama film ve çizgi romanlardaki referanslara hakim olmayanlar pek değil hiçbir keyif alamayacak büyük ihtimalle. Peki neden?

Ülkemizde Gerekli Şeyler tarafından Türkçe olarak yayınlanan Avengers Dağıldı (Avengers Disassembled) aslında serinin ana kaynağı.

Film evreni üzerinden gidecek olursak çocukluğunda anne ve babasını yitiren Wanda tek yakını olan kardeşi Pietro’yu da kaybettikten sonra Vision ile hayata tutunur. Sonsuzluk Taşları (Infinity Stones) mücadelesinde Vision da Thanos tarafından öldürülünce Wanda tamamen yalnız ve karanlıkta kalır. Çıkış yolu olarak da Westview kasabasını çocukluğunda seyrettiği sit-com’ların tarzında bir kasabaya dönüştürür. İlk bölümler itibarı ile 1950’lerin resmedildiği bölümlerle başlıyoruz ve 60-70-80’leri aşarak günümüze geliyoruz. Kasaba içerisindeki illüzyon devam ederken anomaliyi fark eden S.W.O.R.D (Sentient World Observation and Response Department ekipleri de duruma müdahele etmeye çalışıyor.

Haydaa bu S.W.O.R.D da ne olaki? Efenim Mcu’da S.H.I.L.D.’ı (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division ) hatırlıyorsunuz, S.W.O.R.D. da onlar gibi gizli bir hükümet birimi. Fakat şöyle bir fark var; Shield’ı FBI olarak düşününün. Yani Amerika içindeki olaylarla ilgileniyor, federal. Shield FBI ise Sword da CIA yani dünya dışı olaylarla sorumlu. Evet zaman zaman S.H.I.E.L.D. da dünya dışı olaylara karıştı ama bu başka yazının konusu.

Koca bir kasabanın illüzyonunu yaratan Wanda zamanla açık vermeye başlıyor ve Vision da bundan şüphelenip durumları eşeliyor. Kasaba halkı bir illüzyonu yaşadığının farkında değil, daha doğrusu gerçek bilinçleri farkında ama Wanda’nın büyüsü sebebiyle bilinçlerine ulaşamıyorlar. Bu sırada da S.W.O.R.D. dışarıdan müdahale ederek kasabayı kurtarma çabasında.

Sekizinci bölüm duygusal olarak gerçekten pik yaptı ve bölüm sonu ile tırnak kemirtti. Haftaya yayınlanacak finali dört gözle bekliyoruz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle.

Yorumlar (0)