Wednesday dizisi Netflix'ten 2. sezon onayını aldı

DİZİ 07.01.2023, 10:58 07.01.2023, 14:09
Wednesday dizisi Netflix'ten 2. sezon onayını aldı

Wednesday dizisinden beklenen onay haberi geldi. Netflix, yayınladığı kısa bir videoyla 2. sezonu duyurdu. Dizinin yaratıcı ve baş yapımcıları Alfred Gough ve Miles Millar, TUDUM’a verdikleri röportajda ikinci sezon ile ilgili hislerinden bahsederken şu sözleri kullandı;

“Dünyanın dört bir yanından insanlarla bağ kuran böyle bir diziyi yaratmak inanılmaz bir deneyimdi. Wednesday’in çetrefilli yolculuğunu ikinci sezonda da anlatmak için çok heyecanlıyız. Yepyeni bir sezonun dünyasına adım atarak Nevermore’un çılgın ve bir o kadar da tuhaf dünyasını daha derinlemesine keşfetmek için sabırsızlanıyoruz. Yalnızca Wednesday’in bizden önce her şeyi yok etmediğinden emin olmamız gerekli.” 

Yapımcılığını MGM Television’ın üstlendiği Wednesday’in eğlence, internet, müzik, moda ve güzellik dünyasında yankılanan etkileri devam ediyor.

Kasım ayında yayınlandığından beri; 

  • Wednesday Netflix’in en başarılı dizilerinden biri hâline geldi. Yayınlandığı ilk 28 gün içerisinde 1.237 milyar saat izlenen dizi, İngilizce dilinde en çok izlenen diziler arasında ikinci sırada yer alıyor. 
  • Dizi yayınlandığı günden beri 182 milyondan fazla haneye ulaştı. (1.237 milyar saat 6.8 saate bölündüğünde)
  • Wednesday 1 milyar saat izleme süresini yalnızca ilk üç haftasında geçerek Stranger Things 4. Sezon ve Squid Game’e yaklaştı ve bu eşiğe yayınlandığı ilk 28 gün içerisinde ulaşan üçüncü dizi oldu.
  • Dizi, İngilizce dilindeki diziler arasında bir hafta içerisinde en çok izlenen dizi rekorunu ilk önce ilk haftasında 341.23 milyon saat ve daha sonra ikinci haftasında 411.29 milyon saat izlenerek yalnızca bir değil iki defa kırdı. 
  • Wednesday, bugüne dek altı hafta üst üste 100 milyon saatten fazla izlenerek yeni bir rekora daha imza attı!
  • #WednesdayAddams etiketi TikTok’ta 22 milyardan fazla görüntülenmeye ulaştı.  
  • Wednesday’in ikonik dans sahnesi  sosyal medyada viral oldu. Dizinin hayranları, Lady Gaga’ya ait olan “Bloody Mary” şarkısını kullanarak yarattığı içeriklerle, şarkının Spotify’da çalınma sayısını dizinin yayınlanmasından bir ay öncesine kıyasla  %1,800’den fazla artırdı. Lady Gaga bile bu eğlenceye bizzat katıldı.
  • Dizide yer alan ikonik dans sahnesi videosuna dizinin oyuncularından gelen tepkiler, 80 milyonu aşkın görüntülenmeye ulaşarak hayranları daha da fazla heyecanlandırdı.

Yorumlar (0)