Zümre Meğreli, Elif'i anlattı

DİZİ 09.02.2021, 12:17
Zümre Meğreli, Elif'i anlattı

TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı kahramanlarının dokunaklı öyküleri de her hafta izleyenlerin yüreklerini burkuyor. Yaşadığı hüzün ve hayal kırıklığı güzel yüzüne yansıyan Elif hemşire ise, çocukluk aşkını kaybedince, duygularını hiçe sayıp kendini hayatın akışına bırakan yaşam hikayesi ile dikkat çekiyor.

Elif hemşire karakterini canlandıran Zümre Meğreli; “Hikayesi çok bizden ve naif olan Gönül Dağı’nın başarısı, kamera önünde ve arkasında canla başla çalışan bir ekip olmasından kaynaklanıyor. Eskişehir’deki soğuk hava, yoğun kış şartları, pandemi tüm zorluklara karşın geceli gündüzlü, çok güzel bir dayanışma ve aile ortamında çalışma gerçekleştiriliyor.” diyor.

Elif’in anne babasından uzakta küçük bir kasabada kardeşiyle birlikte babaannesi tarafından büyütülen, aile sevgisine hasret duygusal ve iyi kalpli bir genç kız olduğunu belirten Zümre Meğreli, canlandırdığı karakteri şöyle anlatıyor: “Elif çok iyi kalpli bir kız, kırılgan, merhametli, bir noktada gayretli ve mücadeleci, çünkü annesi ve babası tarafından küçük yaşta terk edilmiş.

Anne ve babanın niyeti bu olmasa da Almanya'ya giderken onları da yanlarına alacaklarını söylüyorlar ama bu gerçekleşmiyor maalesef. Doğal olarak burada çocuklar için bir terkedilme durumu söz konusu. Zeynep için biraz daha kolay çünkü durumu tam olarak anlayamayacak kadar küçük ama Elif hem gidişlerini hem de dönmeyişlerini kavrayacak yaşta. Tek desteği babaannesi oluyor o yüzden babaannesini kaybettiğinde de çok büyük bir yıkım yaşıyor.

Küçüklükten beri Elif ve Zeynep, okula giderken babaanneleri tarafından Taner’e emanet ediliyor. Okula beraber gidip beraber dönüyorlar. Bu durum Taner’in etrafında Elif için güvenli bir alan yaratıyor. Sevileceği, terkedilmeyeceği, kötülük görmeyeceği o güvenli kişiye aşık olması da kaçınılmaz oluyor. Bu durum tüm seçimlerini ve tüm hayatını etkiliyor. Dolayısıyla ben Elif’in tüm acılarında, çıkmazlarında, bir cevap aradığımda çocukluğuna bakıyorum aslında…”

Yorumlar (0)