HBO Max ve Discovery+'ın birleşme planında değişiklik

DÜNYA 16.02.2023, 12:08 16.02.2023, 16:37
HBO Max ve Discovery+'ın birleşme planında değişiklik

Şirket birleşmesinin ardından geniş çaplı bir toparlanma sürecine giren Warner Bros. Discovery planlarında bir kez daha değişikliğe gitti.

Wall Street Journal'ın haberine göre ortak platformda HBO Max'le birlikte Discovery+'ın içeriklerinin önemli bir kısmı DA olacak. 20 milyon civarı abonesi bulunan Discovery+ tekil olarak da hizmete devam edecek. Şirketin bu kararına giden yol ise yeni platformun Discovery+'ın üye sayısında kayba yol açmamasını sağlamak.

ABD'de reklamsız HBO Max üyeliği 15.99$, reklamlı ise 9.99$. Öte yandan reklamsız Discovery+ üyeliği 9.99 ve reklamlı üyelik 6.99$. Discovery+'la zenginleşmiş ortak platformun HBO Max'ten daha pahalı olması bekleniyor.

WBD, bir yandan da HBO Max'ten kaldırdığı içerikleri ücretsiz ve reklamlı biçimde yayınlayacağı yeni bir yayın platformu kurmak üzere hazırlıklarını devam ettiriyor. Şirket, Tubi ve Roku'yla benzer yayın anlaşmalarına imza atarak diğer yayıncılara da içerik lisanslamaya başladı. WBD'nin lisansladığı yapımların arasında “Westworld,” “The Nevers,” “Raised by Wolves,” “FBoy Island,” “Legendary,” “Finding Magic Mike,” “Head of the Class” ve “The Time Traveler’s Wife” gibi projeler de bulunuyor.

Yorumlar (0)