Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki davada karar çıktı

DÜNYA 02.06.2022, 09:35 02.06.2022, 15:01
Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki davada karar çıktı

Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki davada "nihayet" sona gelindi ve mahkemenin kararı açıklandı. Depp, Heard'ün 2018'de Washington Post'a yazdığı makalede isim vermeden ev içi şiddet mağduru olduğunu söylemesi üzerine eski karısına iftira davası açmış ve 50 milyon dolar tazminat istemişti. Heard de karşı dava açarak 100 milyon dolar tazminat talep etmişti. 6 haftalık sürecin ardından gelen karar duruşmasına Depp İngiltere'de olduğu için katılmazken Amber Heard mahkemede hazır bulundu.

Jüri, Johnny Depp'i haklı bularak Amber Heard'ün yazdığı makalenin ünlü oyuncuyu karalama niteliği taşıdığına karar verdi. Heard'ün hareketlerinin kötü niyet taşıdığı da ifade edildi. Mahkemede Heard'ün Depp'e karşı öne sürdüğü karalama suçlamasından ikisinde haksız olduğuna, ancak birinde haklı olduğuna da karar verildi.

Heard'ün 10 milyon dolar zarar tazminatı ve 5 milyon dolar cezai tazminat ödemesine hükmedildi. Cezai tazminat, Virginia eyaletinin kanunları gereği 350 bin dolara düşürüldü. Jüri, Depp'in avukatı Adam Waldman aracılığıyla Heard'e iftira attığına da karar verdi, bu yüzden Heard'ün 2 milyon dolar tazminat almasına hükmedildi. Depp, toplamda 8 milyon 350 bin dolar tazminat kazanmış oldu.

Kararın ardından bir açıklama yayımlayan Heard, hayal kırıklığına uğradığını ve çok üzüldüğünü dile getirdi. Sunduğu çok sayıda kanıtın eski eşinin ölçüsüz gücünü kanıtlamaya yetmediğini ifade eden Heard, bu kararın kadınlar aleyhine olduğunu da belirterek "Bu karar saatleri, kadınların ayağa kalkıp konuştuğunda kamu tarafından ayıplandığı ve aşağılandığı zamanlara geri sardı," dedi.

Yorumlar (0)