MIRAMAX’ın yeni Başkanı Jonathan Glickman

DÜNYA 09.04.2024, 22:25
MIRAMAX’ın yeni Başkanı Jonathan Glickman

Ödüllü küresel film ve televizyon stüdyosu MIRAMAX’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Jonathan Glickman oldu. Glickman'ın atanmasıyla bağlantılı olarak MIRAMAX, Panoramic Media'nın bazı projelerini de satın aldı.

MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) Motion Picture Group'un eski başkanı olan Glickman, 2022 yılında daha önce CEO'su olarak görev aldığı bağımsız film ve televizyon yapım şirketi Panoramic Media'yı kurdu. Eğlence sektöründe 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Glickman, içerik platformlarındaki uzmanlığıyla yeni filmler ve televizyon yayınları yaratma konusunda güçlü bir geçmişe sahip. Hem geleneksel stüdyolar hem de yayın platformları hakkındaki derin bilgisi, onu MIRAMAX'ın efsanevi kütüphanesinden daha fazla yararlanmanın yanı sıra yeni ve orijinal projelerle MIRAMAX'ı bir üst seviyeye taşımak için uygun hale getiriyor.

Glickman, ‘Rush Hour’ serisi de dahil olmak üzere 40'tan fazla filmin yapımcılığını üstlenerek son yirmi yılın en hit filmlerinden bazılarına imza attı. MGM Motion Picture Group Başkanı olarak James Bond serisinin en yüksek hasılat yapan üç filminin – ‘Skyfall’, ‘Spectre’ ve ‘No Time To Die’ – yapımını üstlenirken, Michael B. Jordan'ın başrolünü oynadığı ‘Creed’ film serisiyle ‘Rocky’ serisinin yeni versiyonunu yönetti.

Glickman, Panoramic Media aracılığıyla ‘Creed 3'ün yanı sıra şu anda Netflix tarihinde en çok izlenen ikinci İngilizce dizisi olan Emmy adayı ‘Wednesday'in yapımcılığını da üstlendi. Glickman aynı zamanda Netflix için yapım aşamasında olan ve başrollerini Robert De Niro ve Angela Bassett'in paylaştığı politik-gerilim dizisi olan ‘Zero Day'in yürütücü yapımcısı konumunda yer alıyor.

Bu duyuruyla birlikte MIRAMAX yıla güçlü bir başlangıç yapmış oldu: 

‘The Holdovers’ 5 Akademi Ödülü adaylığı ve 7 BAFTA adaylığı aldı.

‘The Holdovers’ 1 Akademi Ödülü, 2 Altın Küre, 2 Critics Choice, 2 BAFTA ödülü ve 3 Independent Spirit Ödülü kazandı.

‘The Beekeeper’ Ocak ayındaki prömiyerinden bu yana 30 pazarda 150 milyon dolar hasılat elde etti. 

Mart ayında başlayan ‘The Gentlemen’, Netflix'te İngiliz dilinde yayınlanan 1 numaralı dizi oldu.

MIRAMAX'ın kütüphanesi, 64 Akademi Ödülü, en iyi 4 film olan ‘Chicago’, ‘No Country For Old Men’, ‘The English Patient’ ve ‘Shakespeare in Love'ın yanı sıra ‘Pulp Fiction’, ‘Halloween’, ‘Scary Movie’, ‘Rounders’ ve ‘Gangs of New York’ gibi 700'den fazla filmden oluşuyor.

Glickman: Unutulmaz hikayeler yaratmak için sabırsızlanıyorum.

MIRAMAX CEO'su Jonathan Glickman şunları söyledi: "Dünyaca ünlü arşivi ve hissedarlarının IP tabanlı orijinal içerikler üretme konusundaki ortak arzusuyla MIRAMAX, önümüzdeki yıllarda lider bağımsız film ve televizyon stüdyosu olmak için benzersiz bir konuma sahiptir. beIN ve Paramount Global'deki ortaklarımla birlikte MIRAMAX'ın kendini işine adamış ekibine katılmak ve bu şirketin film, TV ve daha fazlası için unutulmaz hikayeler yaratma geleneğini sürdürmek için sabırsızlanıyorum."

Nasser Al-Khelaïfi: Jonathan'ı bu göreve getirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

beIN MEDIA GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al-Khelaïfi konuyla ilgili olarak: "MIRAMAX'ın bizim bünyemizde lider bir bağımsız film&TV stüdyosuna dönüşmesinden gurur duyuyoruz; ve Jonathan'ı bu büyüme ve muhteşem ödüllü başarı grafiğini sürdürmesi için bu göreve getirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Jonathan'ın liderliği MIRAMAX'ın zaten geniş olan IP tabanımızı genişletmesini ve ilgi çekici orijinal içerik oluşturma konusundaki bağlılığımızı pekiştirmesini sağlayacak. Ayrıca MIRAMAX'ın dünya genelindeki varlığını, Hollywood dışında, film ve dizilerde lokal hikaye anlatımı ve prodüksiyonla genişletmeye odaklanacağız. Paramount'taki ortaklarımızla birlikte Jonathan'a ekibimize hoş geldin diyor ve yaratıcılık, yenilikçilik ve büyümenin devam etmesini dört gözle bekliyoruz." dedi.

Paramount Pictures Başkanı ve CEO'su Brian Robbins ise şunları dile getirdi: "Jonathan'ı yirmi yılı aşkın bir süredir tanıyor ve birlikte çalışıyorum ve onu bu yeni görevinde görmekten dolayı daha büyük bir heyecan duyamazdım. Yaratıcı ve ticari öngörüleriyle MIRAMAX'ın son dönemdeki başarılarını daha da ileriye taşıyacak ve yeni nesil ikonik yapımlar ortaya çıkmasını sağlayacak. Onun liderliğinde MIRAMAX, en üst düzey kataloglar, filmler ve televizyon projelerinden oluşan inanılmaz mirasını geliştirmeye hazırlanıyor.   beIN'deki ortaklarımızla birlikte Jonathan'ın MIRAMAX'ı geleceğe taşıma kabiliyetine güveniyoruz."

Yorumlar (0)