Oz dizisi oyuncusu idama mahkum edildi

Oz dizisinde rol alan Karm Gillespie, Çin'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla idama mahkum edildi.

DÜNYA 17.06.2020, 15:25 18.06.2020, 12:38
Oz dizisi oyuncusu idama mahkum edildi

Çin medyası, 2013 yılında Çin’de uyuşturucu kaçakçılığından yakalanan Avustralyalının kimliğini açıkladı. Haberlere göre 55 yaşındaki Karm Gillespie, 2013 yılında Guangzhou şehrindeki havalimanında bagajında 7.5 kilogram metamfetaminle yakalandı ve Gillespie'a geçtiğimiz hafta idam cezası verildi.

HBO’da 1997’yle 2003 yılları arasında yayınlanan Oz dizisinde rol alan Karm Gillespie, oyunculuğu bıraktıktan sonra yatırım danışmanlığı yapmaya başlamıştı. Gillespie, 2013’te Çin’de yakalandıktan sonra ne Çin be Avustralya hükümeti ne de Gillespie’ın ailesi kamuoyuna bir açıklama yapmamıştı.

Webtekno'nun haberine göre; Aile ve ülke yönetimleri tarafından açıklama yapılmaması nedeniyle ünlü oyuncunun arkadaşları, Gillespie’ın kaybolduğunu düşünüyorlardı. Gillespie’ın arkadaşlarından girişimci Roger James Hamilton, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Onu birkaç yıl boyunca aradık çünkü aniden ortadan kaybolmuştu. Ardından yeni bir hayata başlamak istediğini düşünerek arayışlarımızı sonlandırmıştık. Bugün başına gelenleri öğrendim” dedi. 

Karm Gillespie hakkında verilen idam kararıyla ilgili açıklama yapan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Gillespie’ın Çin’de gözaltına alındığından haberleri olduğunu ve Çinli mevkidaşlarıyla dava hakkında geçmişte temas kurduklarını açıkladı. Morrison, “Ben ve hükümetim Avustralya vatandaşı Karm Gillespie'nin Çin'de idama mahkum edilmesi nedeniyle çok üzgünüz” dedi. 

Yorumlar (0)