Türk yönetmenler ve yapımcılar yeni uluslararası yayın platformuna erişebilecek

DÜNYA 28.08.2023, 09:55 28.08.2023, 13:05
Türk yönetmenler ve yapımcılar yeni uluslararası yayın platformuna erişebilecek

Uluslararası yapım şirketi Velconte Entertainment, 2024 yılında yeni bir uluslararası yayın platformu (çevrimiçi sinema) başlatmayı planlıyor. Adı henüz belirlenmedi.

Bu, şirketin kurucusu Rus yapımcı Leonid Khromov'un sosyal ağ Instagram'da (https://www.instagram.com/p/CwXhmMzNlKM/) yayınlanan bir gönderisinden öğrenildi. Yapımcı gelecekteki platformun demo arayüzünü gösterdi.

Platformun geliştirilmesine 2022 yılında başlandığı biliniyor. Şu anda platform geliştiricileri yazılımı yerel bir sunucu üzerinde test ediyor.

Uluslararası çevrimiçi sinemanın kurucusu ve genel yapımcısı Leonid Khromov, "2024 yılında yeni motorun ana testlerini tamamlayabileceğimizi ve platformun uluslararası izleyici kitlesi için resmi olarak test modunda başlatılacağını umuyoruz" dedi. gazeteci.

Platformun ana dili İngilizce olacaktır. Platform ilk etapta Amerikalı ve Avrupalı kullanıcılara açık olacak, daha sonra Visa ve MasterCard uluslararası ödeme sistemlerine ait banka kartlarının ödeme için kabul edildiği Türkiye dahil dünyanın diğer ülkelerine de erişim sağlanabilecek.

Başlangıçta, geliştiriciler kısa metrajlı filmler, animasyon ve belgesel filmlerin yanı sıra kısa diziler gibi kısa içeriğe odaklanacak, ancak daha sonra platforma kendi ve üçüncü taraf prodüksiyonlarının tam uzunlukta filmlerini yerleştirmeyi planlıyor.

“Şu anda büyük bir yatırım fonuyla görüşüyoruz. Projemize 100 milyon dolar yatırım yapması konusunda onunla anlaşmayı başarırsak, 2025 yılına kadar her biri yaklaşık 10 milyon dolar bütçeli, platformumuza özel birkaç film de dahil olmak üzere yaklaşık 10 uzun metrajlı filmimizi yayınlayacağız." uluslararası sinemanın kurucusu.

Ayrıca geliştiriciler, dünya çapındaki ulusal ve uluslararası müzik TV kanallarının aboneliğini kapsayacak şekilde müzikseverler için ayrı bir tarife yapmayı planlıyor.

Yorumlar (0)