Warner Bros. Discovery, Warner Bros. stüdyolarının 100. yaşını kutluyor!

DÜNYA 04.04.2023, 13:31 04.04.2023, 16:49
Warner Bros. Discovery, Warner Bros. stüdyolarının 100. yaşını kutluyor!

Warner Bros. Stüdyoları; bugün dört kardeş, Albert, Sam, Harry ve Jack Warner’ın 4 Nisan 1923’te bir film stüdyosu satın almalarıyla başlayan serüveninin 100. Yılını kutluyor.  Kurulduğu günden beri, önemli birçok filme ve yapıma da imza atan Warner Bros., ikinci yüzyıla girerken cesur ve etkili fikirlerin evi olmaya devam edecek.

Dünyanın en prestijli ve geniş içerik kütüphanesine sahip şirket olan Warner Bros. Discovery, bugün Warner Bros. Stüdyolarının 100. Yaşını kutluyor. Uzun metrajlı film, televizyon ve doğrudan tüketiciye yönelik birçok yapımdan animasyon, çizgi roman ve video oyunlarına kadar eğlence endüstrisinin her alanında ön saflarda yer alan Warner Bros., aralarında onlarca Oscar ödülü kazanmış yapımların da bulunduğu 12 bin 500 uzun metrajlı film, 150 bin’den fazla bireysel bölümden oluşan 2 bin 400 televizyon programı ve 145 bin saatten fazla programın yapımcılığını gerçekleştirdi. Warner Bros. aynı zamanda Looney Tunes, Wizarding World, DC, FRIENDS, Game of Thrones, Hanna-Barbera ve çok daha fazlası dahil olmak üzere, dünyanın en çok beğenilen franchise portföylerinden birine ev sahipliği yapıyor.


 
Kurulduğu ilk günden beri dünya standartlarında kaliteli eğlence ve teknolojik öngörüleriyle çeşitlendirilmiş benzersiz bir derinliğe sahip Warner Bros. Discovery’nin İcra Kurulu Başkanı David Zaslav, “Eğlence ile eşanlamlı olan Warner Bros., 1923 yılında dört kardeşin kurduğu, zengin mirasa sahip bir marka ve biz de bu sene 100. yılını kutlamaktan büyük onur duyuyoruz. Geçen 100 yıla baktığımızda, Warner Bros. şimdiye kadar yapılmış en tanınmış ve sevilen filmlerden, TV şovlarına, akıllardan silinmeyecek karakterlerden kültürümüzü tanımlayan ve yansıtan etkili hikayelere kadar birçok yapımın ve içeriğin adresi oldu. Şirketimizin parlak ve dinamik geleceği için çok heyecanlıyız ve ikinci yüzyıla girerken, dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri eğlendiren, bilgilendiren ve ilham veren harika hikayeler anlatmaya devam edeceğiz" dedi. 


 
4 Kardeşin Kurduğu Stüdyodan Bugüne
 
1903'te Ohio ve Pensilvanya'da taşınabilir projektörleriyle film işine gezici bir şekilde başlayan dört kardeş Albert, Sam, Harry ve Jack Warner; 1907'de Pensilvanya’da Cascade Theatre adını verdikleri bir mekanda faaliyet göstermeye başladı. Albert ve Harry bilet satışında görev alırken, Jack şarkı söyledi, Sam ise projektörü çalıştırdı. Bu arada kız kardeşleri Rose da piyano eşliğinde şarkılarla onlara eşlik etti. Başarılı kardeşler 2 yıl içerisinde ikinci tiyatrolarını da açtı. 1908 yılına geldiklerinde Warner kardeşler, 200 film satın aldı ve bu filmleri Amerika’nın batı bölgesinde dağıtmaya başladı. Film satın almak, dağıtmak ve göstermek onlara yetmedi, çünkü büyümeleri için prodüksiyon işine de girmeleri gerekiyordu. Bu yüzden kardeşler, Kaliforniya'ya taşınarak bir üretim üssü oluşturdu. 1918’de dönemin en çok satan kitabı “My Four Years in Germany”nin prömiyerini yapan kardeşler, o yıl 1,5 milyon dolar hasılat yaptı. 


 
Kardeşler, 4 Nisan 1923 tarihinde, 25 bin dolara aldıkları arazide film stüdyosu kurarak tam anlamıyla prodüksiyon işine başlamış oldu. Birbirinden yetenekli dört kardeş, kuruldukları ilk günden itibaren sosyal açıdan önemli ve o dönemin önemli sorunları hakkında farkındalık uyandıran birçok filme ve yapıma da imza attı.
 
100 yıl boyunca cesur ve etkili fikirlerin evi olan Warner Bros.; eğlendirmek, bilgilendirmek ve ilham vermek için kurucu kardeşlerin misyonu doğrultusunda yoluna devam ediyor. 

Yorumlar (0)