WarnerMedia ile Discovery yeni bir şirket oluşturuyor

DÜNYA 18.05.2021, 13:38
WarnerMedia ile Discovery yeni bir şirket oluşturuyor

2018 yılında Telekomünikasyon devi AT&T'nin, medya ve eğlence sektörünün demirbaşlarından Time Warner'ı (satın alma sonrası adıyla WarnerMedia) satın alma işlemi tamamlanmış, böylelikle Warner Bros. ve HBO'nun lokomotifi olduğu birçok önemli medya kuruluşunda yeni bir döneme girildi.

Fakat AT&T ve onun belirlediği yeni WarnerMedia yönetim kurulu, geride kalan üç yılda ne bu yeni dönemi tasarlamayı ne de geleceğe dair tüm bileşenlerini ikna eden bir vizyon sunmayı başarabildi.

Time Warner'dan kolu kanadı kırık bir şekilde devraldıkları DC Sinematik Evreni'nin hepten enkaz bir hâle gelmesiyle başlayan süreç, pandemi döneminde önce HBO Max'in rakiplerine kıyasla sönük bir şekilde piyasaya sürülmesi ve sonrasında ise 2021 takviminde yer alan Warner Bros. bünyesindeki filmlerin, bu yapımlara imza atan kişilerin fikri danışılmadan sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlanacağının açıklanmasıyla birlikte AT&T için iyice yönetilmesi zor bir hâl almıştı.

AT&T'nin CEOsu John Stankey ile Discovery'nin CEOsu David Zaslav'ın dün gerçekleştirdiği ve WarnerMedia ile Discovery'nin birleştiği haberini paylaştıkları basın toplantısı, AT&T'nin bu konudaki nihai hamlesini ortaya koymuş oldu.

Box Office Türkiye''nin haberine göre; WarnerMedia ile Discovery'nin birleşmesiyle oluşacak ve henüz adı belirsiz olan şirket, AT&T ya da başka bir ana firmaya bağlı olmayacak. Discovery'nin CEOsu David Zaslav'ın başına geçeceği mega şirketin hisselerinin %71'i AT&T'de, %29'u ise Discovery'de olacak. Şirketin on üç kişilik yönetim kurulunun yedi üyesini AT&T, altısını ise Discovery belirleyecek. Anlaşmayla birlikte $43 milyar alacak olan AT&T, böylelikle 2018'de $85 milyara satın aldığı WarnerMedia'nın yönetimini büyük oranda David Zaslav ve Discovery'ye bırakmış olacak.

Tarafların uzlaştığı anlaşmanın 2022 ortası gibi tamamlanması beklenirken, yaklaşık bir yıl önce WarnerMedia CEOsu olarak göreve getirilen Jason Kilar'ın ise, yeni oluşturulan şirketin CEOsu olarak David Zaslav'ın getirilmesinin ardından, önümüzdeki dönemde görevinden ayrılması bekleniyor.

Yorumlar (0)