Xavier Dolan’ın ilk televizyon işi psikolojik gerilim olacak

DÜNYA 26.11.2020, 16:27
Xavier Dolan’ın ilk televizyon işi psikolojik gerilim olacak

Xavier Dolan, tiyatro oyunundan uyarlayacağı “The Night Logan Woke Up” adlı bir diziyi yazıp yönetmeye hazırlanıyor. Dolan, dizinin başrolünü de üstlenecek.

Henüz 20 yaşındayken yazıp yönettiği “J’ai tué ma mère” (Annemi Öldürdüm, 2009) filmiyle sinema dünyasına çok erken ve başarılı bir giriş yapan, daha sonrasında çektiği “Les amours imaginaires” (Hayali Aşklar, 2010), “Laurence Anyways” (2012), “Tom à la ferme” (Tom Çiftlikte, 2013), “Mommy” (2014) ve “Juste la fin du” (Monde Alt Tarafı Dünyanın Sonu, 2016) gibi filmlerle başarılı kariyerini sürdüren Dolan, ilk kez bir dizinin kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor.

Bantmag'in haberine göre; 2016 yılında çektiği ve kendisi için çok büyük hayal kırıklığı olan “The Death and Life of John F. Donovan” filminin ardından son olarak 2019’da “Matthias ve Maxime” ile seyirciyi karşılayan Xavier Dolan’ın yöneteceği mini dizi Kanadalı oyun yazarı Michel Marc Bouchard’ın oyunundan uyarlama.

Beş bölümlük bir psikolojik gerilim

Tecavüz olayının ardından hayatları alt üst olan üç yakın arkadaşı anlatacak dizinin konusu tam olarak şöyle: 90’ların ilk yarısında başlayan hikâyenin merkezinde Mimi, kardeşi Jules ve en yakın arkadaşları Logan bulunmaktadır. Birbirlerine çok yakın olan bu üçlüde erkekler beyzbol takımında forma giyip şampiyonluk kazanırken, Mimi kendisini tiyatro sahnesinde hayal eder. Birlikte Amerika’ya taşınmayı düşünürlerken Ekim 1991’de 17. yaş gününe hazırlanan Logan, 14 yaşındaki Mimi’ye tecavüz eder ve her iki ailenin de hayatı paramparça olur. 30 yıl sonra Mimi, saygın bir tanatolojist olarak, annesinin ölümünün ardından eve döner. Oradayken yıllardır görüşmediği kardeşiyle yeniden bir araya gelir. Kısa süre sonra, geçmişin derinliklerine gömülen sırlar ve kin, yeniden su yüzüne çıkar.

Xavier Dolan’ın başrolünde yer alıp kendisine Julianne Côté’nin eşlik edeceği dizinin oyuncu kadrosunda 2019’da sahnelenen oyunun kadrosunda Julie Le Breton, Magalie Lépine-Blondeau, Éric Bruneau ve Patrick Hivon gibi isimler yer alacak. Beş bölümden oluşacak dizinin türü ise psikolojik gerilim olacak.

Studiocanal, Canal + ve Quebecor Content ortaklığıyla yapılacak dizinin çekimleri mart ayında başlayacak. 2022’de gösterilmesi beklenen projenin Quebecor Content ve Canal Plus’ta yayımlanması planlanıyor. Uluslararası dağıtım hakkını alan Studiocanal, henüz uluslararası bir platformla anlaşmış değil.

“The Night Logan Woke Up” ile Dolan, çok sevilen “Tom Çiftlikte” filminin ardından bir kez daha Bouchard’ın oyununu uyarlamış olacak.

Yorumlar (0)