Geleceğin Ekranı Projesi'nde üçüncü dönem!

EĞİTİM 25.03.2024, 18:38
Geleceğin Ekranı Projesi'nde üçüncü dönem!

‘Geleceğin Ekranı Projesi’ üçüncü yılında etki alanını büyütüyor

Netflix’in Habitat Derneği ve ICC Türkiye iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Geleceğin Ekranı Projesi’nde üçüncü dönem başlıyor. Dijital okuryazarlık ve bilinçli içerik tüketimi alışkanlıklarının Türkiye genelinde yaygınlaşmasını hedefleyen projeye, şimdiden 40 bini aşkın çocuğa katkı sağladı 

Genç nesillere ömür boyu faydalanacakları dijital okuryazarlık ve bilinçli içerik tüketimi alışkanlıkları kazandırmayı hedefleyen Geleceğin Ekranı Projesi, üçüncü yılına başlıyor. Netflix, Habitat Derneği ve Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi (ICC Türkiye) iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında bu yıl nisan ayından itibaren uzman akademisyenler liderliğinde Türkiye’nin dört bir yanındaki ebeveyn ve öğretmenler için eğitim çalışmaları düzenlenecek. Diğer yandan projeye bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de öğretmenler katılacak.  

70 İLDE 40 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI

Bugüne dek 70 ilden 2500’ün üzerinde ebeveyn ve öğretmenin eğitimlerine katıldığı Geleceğin Ekranı Projesi, bu sayede 40 bini aşkın çocuğun kendilerini geleceğe hazırlayacak yöntem ve araçlarla buluşmasına imkan sağladı. Proje kapsamında Ankara ve İstanbul’da RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, proje paydaşları ve kamu ile akademinin önde gelen isimlerinin katılımıyla iki kapsamlı zirve gerçekleştirildi. Geleceğin Ekranı Podcast’i ise dijital dünyanın farklı alanlarında uzman katılımcıların konuk olduğu 24 bölümüyle dijital okuryazarlık bilincinin Türkiye geneline yayılmasına katkı sağladı.

Yorumlar (0)