Korzay Koçak: “Hipnoz ile insanlara çok fazla şey yaptırabilirsiniz"

EĞİTİM 11.04.2023, 13:01 11.04.2023, 13:17
Korzay Koçak: “Hipnoz ile insanlara  çok fazla şey yaptırabilirsiniz"

Küçük yaşlardaki kekemelik probleminin hipnoz ile çözülmesinin ardından zihinle ilgili eğitimler yaparak bu alana yönelen ve zihinsel maskeleme modelini kullanarak beynin başarı ve mutluluk için kontrolünü sağlayan Korzay Koçak, hipnoz hakkında merak edilenleri MAG okurları için açıkladı.

Sözlerine zihinsel maskeleme kavramını açıklayarak başlayan Korzay Koçak “Mental masking®; kelime anlamı olarak, zihinsel maskeleme anlamına gelmektedir. Mental Masking® bir meta disiplin ve modeldir. En etkili oldukları alanlarda kullanılarak beynin başarı ve mutluluk için maskelenmesini sağlar. Zihni kontrol altına alma yöntemi olarak bilinen, tüm problemlerin üstesinden gelebilecek bir uygulamadır. Kişisel beceri ile yeteneklerin ortaya çıkarılması ve pekiştirilmesinde kullanılan Mental Masking®; algılama, duygu, düşünme ve davranış süreçlerini bilinçli hale getiren, yapıcı bir şekilde geliştirmede kullanılan bir dizi yöntem içerir. Ayrıca bu model eğitim, sağlık, aile, yönetim, satış ve spor bilimlerinde de başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Örneğin; yıllarca annesi ve babası tarafından “Tabağındakini bitirmezsen doyamazsın.” telkinleri ile doygunluğun mideden beyine gelen bir sinyal ile değil de “tabağın bitmesiyle” ilişki olduğuna dair zihnine maske takılmış birisinin, ilerleyen yaşlarda kilolu olması kaçınılmazdır. Bizi korkutan şey yükseklik ya da örümcekler ya da yeni insanlarla tanışmak değildir; asıl sorun bizim yükseklikten, örümceklerden ve yeni insanlardan korkmayı öğrenmiş olmamızdır. Bebeklerin sadece iki korku ile doğduklarını biliyoruz: Bunlar düşme korkusu ve yüksek seslere karşı duyulan korku. Geri kalan tüm korkular zihnimize öğretilmiştir. Bu korkuyu işleyen maskeyi yıllar önce takabildiysek, korkmadığımız ya da cesur olduğumuzla ilgili yeni bir maskeyi de takabilir ve yeni tasarlanmış kişilik modeli olarak benimseyebiliriz” dedi.

Hipnozun uzaktan da gerçekleştirebileceğini ifade eden Korzay Koçak “Hipnoz ile çok fazla şey yaptırabilirsiniz. Çok geniş bir soru aslında. Ben size başlıklar halinde bazı fenomenleri söyleyeyim; bu yazıyı okuyanlar internetten biraz da olsa araştırabilirler.  Amnezi, katalepsi, zaman bozulması, halüsinasyonlar, post hipnotik telkin, analjezi ve anestezi gibi ve yazamadığım birçok fenomen gerçekleşebilir. Yetkili kişiler tarafından tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır.”

Yorumlar (0)