178 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan kediye "Umut" ismini verdiler

GÜNDEM 14.02.2023, 12:56
178 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan kediye "Umut" ismini verdiler

Maraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da yıkılan binaların enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Atatürk Bulvarı Caddesi'nde, 7 katlı bir binanın enkazından 178 saat sonra bir kedi çıkarıldı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "Umut" adı verilen kedi, kriz merkezinde bulunan veteriner hekimlere teslim edildi. Kediyi kurtaran arama kurtarma gönüllüsü İlyas Kızıl, depremin ilk gününden bu yana arama kurtarma çalışması yürüttüklerini söyledi.

'BİZE UMUT OLDUĞU İÇİN İSMİNİ UMUT KOYDUK'

Enkazdaki tüm canlıların kurtarılması için mücadele ettiklerini anlatan Kızıl, "Arama ve kurtarma çalışmalarında 5 kişiyi sağ çıkardık. Çalışmalarda tam umudumuzu artık yitirmişken bugün kediyle karşılaştık. Sesini duyduk. Ekip olarak kediyi enkazdan sağ çıkardık. Bize umut olduğu için ismini Umut koyduk. İnşallah bu kedi bundan sonrası için bize ilham olur. Çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. Çıkardığımız her can büyük önem taşıyor. Felaketin boyutu büyük, ülke olarak buradayız ve gönüllü bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)