Asya – Pasifik Yayın Birliği, TRT’nin ev sahipliğinde İstanbul'da buluşuyor

GÜNDEM 26.04.2023, 11:23 26.04.2023, 15:31
Asya – Pasifik Yayın Birliği, TRT’nin ev sahipliğinde İstanbul'da buluşuyor

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği’nin (ABU) 115. Yönetim Kurulu Toplantısı, TRT’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek. TRT’nin de üyesi olduğu birliğin 2023 – 2024 stratejisinin belirleneceği ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın açılış konuşmasını yapacağı toplantıya, Asya – Pasifik bölgesi yayıncılarının üst düzey yöneticilerinin katılımı bekleniyor.

Yaklaşık 3.5 milyar izleyiciye hitap eden ve 64 ülkeden 246 üyesi ile dünyanın en büyük yayın birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği’nin (ABU) 115’inci Yönetim Kurulu Toplantısı, 28-29 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Birliğin 2023 – 2024 stratejisinin belirleneceği toplantıya ABU Yönetim Kurulu üyesi de olan TRT ev sahipliği yapacak.

Uluslararası isimler bir araya geliyor

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın açılış konuşmasını yapacağı etkinliğe, Türkiye ve Asya – Pasifik bölgesinden önemli isimler katılacak. ABU Başkan Vekili ve Kore Yayın Kurumu KBS’nin CEO’su Kim Eul-chul, ABU Başkan Yardımcısı ve Hindistan Yayın Kurumu Prasar Bharati’nin Genel Müdür Yardımcısı Shri Sunil, ABU Başkan Yardımcısı ve Çin Yayın Kurumu NRTA Genel Müdürü Yan Chengsheng ve ABU Genel Sekreteri Ahmed Nadeem ile pek çok genel müdür ve CEO, katılımcı isimler arasında yer alıyor.

Katılması beklenen yayın kuruluşları arasında, Japonya Yayın Kurumu (NHK), Kore Yayın Kurumu (KBS), Endonezya Radyo Kurumu (RRI), Özbekistan Milli Televizyon ve Radyo Kurumu (MTRK), Çin Halk Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu (NRTA), Hindistan Prasar Bharati Kamu Televizyon Kurumu (DDI), Avustralya Yayın Kurumu (ABC) gibi 18 önemli kurum yer alıyor.

Yorumlar (0)