"Atatürk" dizisi için TBMM'den Disney Plus açıklaması

GÜNDEM 03.08.2023, 14:40 08.08.2023, 12:41
"Atatürk" dizisi için TBMM'den Disney Plus açıklaması

Disney Plus’ın tüm dünya ile aynı zamanda 29 Ekim tarihinde yayınlanası planlanan “Atatürk” dizisi hakkında TBMM'den açıklama geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM'den ilk gelen açıklama şu şekilde: "Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez.  Bu tavır 85 milyona yapılmış bir tavırdır. Biz meclis açıldığında Disney Plus Türkiye yetkililerini çağırıp iptal gerekçelerini komisyonumuza açıklamalarını isteyeceğiz. Bilgi Teknolojileri Kurumunu göreve çağırıyoruz. Disney Plus'ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz.

Disney Plus hukuku arkadan dolanmak suretiyle kendilerine başka çözüm yolları buluyorlar. Ticari faaliyetlerinin engellenmesi ya da yasaklanması en doğru kararlardan biridir. Ama topyekün, lisansın iptali dahil her konunun konuşulmasına ve en sert yaptırımların uygulanmasını talep edeceğiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu olarak.

Yorumlar (0)