Cüneyt Arkın'ın adı Eskişehir'deki halk merkezine verildi

GÜNDEM 11.10.2022, 11:03 11.10.2022, 15:07
Cüneyt Arkın'ın adı Eskişehir'deki halk merkezine verildi

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yapımı tamamlanan halk merkezine, 28 Haziran 2022'de 85 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının usta ismi Eskişehirli oyuncu Cüneyt Arkın'ın adı verildi. Merkezin açılışında gözyaşlarını tutamayan Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır, "Cüneyt'i ölümsüz yaptınız. Çok teşekkür ederim, sağ olun" dedi.

Önceki gün yapılan açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır, oğlu Kaan Polat Cüreklibatır, torunları Sarp ve Zeynep Cüreklibatır, sinema sanatçısı Nuri Alço, katıldı.

"ONUN YERİ HİÇBİR ZAMAN DOLMAZ"

Alço, Cüneyt Arkın'ın yerinin hiçbir zaman dolmayacağını ifade ederek, "Yeşilçam'ın usta isminin, ağabeyimizin adını yaşatılması çok anlamlı. Cüneyt Arkın ölmedi sadece sesini duyamıyoruz. İçimizde yaşıyor. Eskişehir'in yetiştirdiği çok büyük aktörlerden biri. Türk sinemasını o sevdirdi. Onun yeri hiçbir zaman dolmaz" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise Cüneyt Arkın'ın dünya çapında bir sanatçı olduğunu belirterek, "Burası gerçekten Cüneyt Arkın'ın 'Benim kahramanım halkımdır' dediği yer. Şu ana kadar halk merkezimize kurs için 400 kişi başvurmuş. 17 halk merkezimizin toplam kursiyer sayısı 6 bin 900" diye konuştu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de liseden sıra arkadaşı olan Cüneyt Arkın'ın öğrencilik yıllarına ait anılarını anlattı.

"CÜNEYT'İ ÖLÜMSÜZ YAPTINIZ"

Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır'a, oğlu Kaan Polat Cüreklibatı'a, torunları Sarp ve Zeynep Cüreklibatır'a; kursiyerlerce yapılan kara kalem portresi hediye edildi. Gözyaşlarını tutamayan Betül Cüreklibatır, "Cüneyt'i ölümsüz yaptınız. Çok teşekkür ederim, sağ olun" dedi. Eskişehir'de olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Kaan Polat Cüreklibatır, da duygularını şu sözlerle dile getirdi: Halk merkezinin girişinde yazan 'halkın kahramanı' sözü, babamın neyi başardığının özetidir. Hemşehrilerinin ve tüm Türkiye'nin gözünde, bu mertebeye yükselebilmek ve bunu başarmak her sanatçıya nasip olmaz. Babama nasip oldu, ne mutlu ona... Az önce sesini duydum, çok duygulandım. Sayın Büyükerşen onu çok güzel anlattı. Babamdan bir parça bir şey duyabilmek için, sabaha kadar dinleyebilirim. Odunpazarı Belediye Başkanı'mız Kazım Kurt'a, bu güzel halk merkezimizi kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. Babamın oynadığı filmler sadece bir film değildi. Babama bir gün, 'Filmlerde Türk halkının kahramanı oldunuz, bunu nasıl başardınız?' diye sorulmuştu. Babam da 'Ben filmlerde kahramandım, asıl kahraman Türk halkı' dedi. Onu uğurladığımız anda, halk onu ayakta uğurladı. Şimdi de ölümsüz bir şekilde yaşatıyor. Herkese çok teşekkür ederim.

Yorumlar (0)