Depremin sembol ismi dünya basınında!

GÜNDEM 28.02.2023, 12:46 01.03.2023, 12:13
Depremin sembol ismi dünya basınında!

Kahramanmaraş depreminde enkaz altında hayatını kaybeden kızı Irmak Leyla'nın elini tutarak yürekleri yakan depremzede baba Mesut Hançer’e ünlü sanatçı Ebru Yaşar Gülseven ve eşi işadamı Necat Gülseven yardım eli uzatmış Ankara’dan bir ev hediye etmişti. Yeni evine önceki gün taşınan Mesut Hançeri'in ilk misafiri enkaz başında fotoğrafını çeken Fransız haber ajansı AFP muhabiri Adem Altan oldu. Bu gelişme yabancı basının gündemine oturdu...

Fransız haber ajansı AFP muhabiri, Hançer’i ünlü sanatçı Ebru Yaşar Gülseven ve eşi iş adamı Necat Gülseven’in eşyalarını donatarak hediye ettiği Ankara’daki yeni evinde ziyaret etti. Yeni evinin oturma odasında kızı Irmak'ın babasıyla birlikte bir melek olarak resmedildiği, bir ressamın bağışladığı tablonun asılı olduğu görüldü. Söz konusu gelişme yabancı medya Fransız Haber Ajansı'nın da (AFP) gündemine oturdu.

MELEK OLARAK RESMEDİLDİĞİ TABLO

Üzerindeki turuncu mont ile depremde enkaz altında kalan kızının elini bırakmadan enkazda bekleyen baba Mesut Hançer’in Türkiye ve dünyada depremin sembolü haline gelen fotoğrafını çeken AFP muhabiri Adem Altan, üç hafta sonra bu kez Ankara’da Hançer’in izini sürdü.

Altan, Kahramanmaraş’tan Ankara’ya taşınan Hançer’le ünlü sanatçı Ebru Yaşar Gülseven ve eşi iş insanı Necat Gülseven'in tüm eşyalarını alarak hediye ettiği evde konuştu.

Oturma odasında kızı Irmak'ın babasıyla birlikte bir melek olarak resmedildiği, bir ressamın bağışladığı tablo asılı. Hançer o anı, "Elini bırakamadım. Kızım yatağında melek gibi uyuyordu" diye anımsıyor.

Sekiz katlı apartmanın enkazı altında kızıyla birlikte ailesini kaybettiğini, "Annemi, kardeşlerimi, yeğenlerimi depremde kaybettim" diyerek anlatan Hançer ekliyor: "Ama hiçbir şey öz çocuğunu gömmekle kıyaslanamaz. Bu acı tarif edilemez." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Seda Uslu 1 yıl önce
Boşuna denmez, Peygamberimize sorulduğunda; Annesi ölene öksüz babası ölene yetim(yada tersiydi)demişler. Ama evlâdı ölene bir sıfat bulamamışlar. Buda tam olarak onun karşılığı.