Fazıl Say'ın babası Ahmet Say yaşamını yitirdi

GÜNDEM 11.05.2022, 09:00 11.05.2022, 15:56
Fazıl Say'ın babası Ahmet Say yaşamını yitirdi

Piyanist Fazıl Say, babası müzisyen Ahmet Say'ı kaybettiklerini "Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz" sözleriyle duyurdu. Ahmet Say için 12 Mayıs Perşembe günü saat 10.30'da Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bir anma töreni düzenlenecek. Say, Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlanacak.

Say, babasının tedavisine ilişkin olarak, geçtiğimiz sene şu açıklamaları yapmıştı: "Ankara’da bir yoğun bakım odasında, artık çok hassaslaşan bir çizgide, babamın yaşam mücadelesi devam etmekte. Bedeni yorgun ve çok yerinden yaralı. Tedavilerin kimisi iyi cevaplar veriyorsa da, bir kaç mertebe gerektiren zor ve uzun bir iyileşme sürecinin başarılması için sabırla ve sükunetle bekliyoruz, tamamen umutsuz filan değiliz." 

"86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı"

Fazıl Say, sosyal medya hesabından babası Ahmet Say'ın hayatını kaybettiğini şu sözlerle duyurdu: "Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye’nin en değerli aydınlarından biriydi, tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağ olsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilişkisidir, son anına kadar. Başımız sağ olsun…"

Yorumlar (0)