FOX kanalının ismi yakında değişiyor!

GÜNDEM 08.01.2024, 15:22
FOX kanalının ismi yakında değişiyor!

Türkiye'nin ana akım televizyon kanallarından FOX'un ismi çok yakında değişiyor.

Disney, Rupert Murdoch'un sahibi olduğu 21st Century FOX'u 71.3 milyar dolara satın almış ve Mart 2019'da tamamlanan anlaşma sonrası ülkemizde yayın hayatını sürdüren yerli kanal FOX TV de Disney'e geçmişti. Satın alma sırasında FOX News dahil bazı kanallar hariç tutuldu ve bunlar FOX Corporation adı altında ve Murdoch ailesinin bünyesinde hizmet vermeye devam ediyorlar. FOX markası da satın almaya dahil değildi.

Raninitv'nin haberine göre; anlaşmayla birlikte adında "FOX" bulunan kanallarda 2024'e kadar isim değişikliğine gidilmesi de kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda harekete geçen Disney de zaman içinde bazı FOX kanallarını kapattı, bazılarının ismini değiştirdi. Satın alma sonrası Disney'e geçen kanallardan FOX Life Türkiye'nin yayın hayatı 1 Ocak 2021'de, FOX Crime Türkiye'nin yayın hayatı ise 1 Ekim 2022'de sona erdi. Öte yandan FX Türkiye halen yabancı dizi yayınlayan bir kanal olarak ekranda yer almaya devam ediyor.

İsim değişikliklerini sürdüren Disney; Latin Amerika, Finlandiya, Bulgaristan, Sırbistan, Belçika, Hollanda, Portekiz ve İspanya'da kanalların adındaki FOX'u "Star" olarak değiştirdi. Disney'in hali hazırda Disney+'a bağlı olarak sürdürdüğü bir Star+ markası da bulunuyor. Ayrıca Yunanistan ve Polonya dahil az sayıda ülkede ise FOX kanallarının adı "FX" olarak değiştirildi.

Türkiye'de ise hem Star TV hem de yine Disney'e bağlı FX Türkiye kanalları yayın hayatlarını sürdürdüğü için FOX TV'nin yeni isminin ne olacağı merak konusu.

Yorumlar (0)