Keşke büyümez olaydık…

GÜNDEM 02.11.2020, 09:48 03.11.2020, 09:10
Keşke büyümez olaydık…

İşlerimin yoğunluğu ve yeni projeler nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldım yazılarıma. Değerli okuyucularımdan öncelikle beni bu konuda mazur görmelerini rica ediyorum. Bundan sonra yine haftada bir gün değerli genel yayın yönetmenimiz Oya Doğan’ın uygun göreceği bir günde sizlerle bu köşede buluşmaya devam edeceğim.

Felaketler yılı

Herhalde her 100 yılda bir gerçekleşen felaketlerin bu yüzyıldaki tercihi 2020 oldu.

Bu kadar ölüm, felaket, pandemi, ekonomik zorluklar ve şimdi de İzmir depremi…

Kaybolan yaşamlar, üzüntüler, umutsuzluklar, tedbirsizlikler, umursamazlıklar ve kızgınlık. Hepsini bir arada yaşıyoruz. Bunun bir sonu var elbet. O sonu görene kadar başımıza daha neler gelir bilmiyorum.

Ama devletimizin, devlet babanın; “babalığını” gösterme zamanı geldi, geçiyor.

Fazla söze gerek yok, bizimki not düşmek. Belki tarihe, belki boşluğa.

Yakın tarihe dair

Biz 70-80 arası doğanlar fakirliğe, zenginliğe, ilkelliğe, teknolojiye, cahilliğe, bilime, çaresizliğe ve kısmen gelişmişliğe hep birlikte topluca tanıklık ettik, yaşayarak gördük. En zenginimizle en fakirimizin çocukları sokakta birlikte oynadık. Hiçbirimiz diğerini hor görmedik. Belki de bilmeden birlik ve beraberlik içinde büyüdük. Keşke hiç büyümez olaydık…

Bu hızlı geçiş yıllarında devlet büyüklerimiz hep karşımızda, meydanlarda ya da ekranlardaydı. Bugün hiçbiri hayatta değil. Özal, Ecevit, Erbakan, Demirel ve sonraki jenerasyon Mesut Yılmaz’ı kaybettik. Görüşlerimiz farklıydı, savunduklarımız aynı değildi ama hep saygılıydık. Hepsi büyük devlet adamıydı. Hepsi liderdi, hepsi hayatımızın bir parçasıydı. Mesela hayatımda kendisine hiç oy vermedim, desteklemedim ama Mesut Bey için devlet adamlığı dışında hiçbir şey söyleyemem. Toprağı bol olsun. Bizim için arkadaşımız Yavuz’un (toprağı bol olsun) babasını, eski başbakanımızı da sonsuzluğa uğurlarken aklıma gelen tek şey bizim tanıklık ettiğimiz “yakın” tarihe dair hayatta kimsenin kalmaması…

Çok üzgünüm.

Yabancı basın ve Onn Productions Turkey

Dünyanın önde gelen lider televizyon dünyası ve medya dergisi Television Business International, bu hafta naçizane beni ve ONN Medya’yı özel haber olarak manşetine taşıdı.

Birkaç mecra hariç ülkemiz basınında çok yer almasa da uluslararası projelerimizle inşallah sektöre öncülük etmeye devam edeceğimiz bir sürece giriyoruz. Tamamlanmış ve devam eden projelerimize de ilk defa bir yayın kuruluşu yer vermiş oldu. İnşallah imzalar atılınca güzel haberleri yine paylaşırız. Özel haber ve ilgisi için Richard Middleton’a ayrıca teşekkür ediyorum.

Amazon Prime Video içerikleri

Birbirini çok tekrar eden içerikler var ama detaylı baktığımızda ciddi bir içerik çalışması yapılmış. Ama yönetim olarak platformda “perakendeci” kafasının hakim olduğunu söylemekten imtina edemeyeceğim. Biraz televizyoncu/sinemacı eli gözü gerekiyor kanaatimce. Naçizane tabi.

Bu hafta böyle kısa kısa her telden yazdım.

Haftaya sektöre dair önemli notlarla devam edeceğim. Sağlıcakla kalın.

Yorumlar (0)