Kleptomani hastası olduğunu söyleyen oyuncuya hapis şoku

GÜNDEM 07.04.2023, 16:21 07.04.2023, 16:28
Kleptomani hastası olduğunu söyleyen oyuncuya hapis şoku

Bayrampaşa'da bir mağazadan ödeme yapmadan ayrılmak istediği iddia edilen ve kleptomani hastası olduğunu söyleyen oyuncu Sakine Haksever, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Haksever, karakolda verdiği ifadeyi kabul etmediğini belirterek, "Olay günü mağazaya alışveriş yapmaya gittim. Alışveriş esnasında spordan çıkmıştım, sırt çantam vardı. Alışverişimi yaptım, birkaç eşyayı sırt çantamın üzerine koymuştum. Mağazadan çıkarken güvenlik dedektörü öttü, geri döndüm. Uzattım ve görevlilere 'bakın' dedim. Görevliler beni alıp, arkada depo gibi bir yere götürdüler ve çantamı aramaya başladılar. Elimdeki spor çantasından 2-3 parça ürün çıktı. Ürünlerin içine düştüğünün farkında değildim, bunun yanlışlıkla olduğunu ifade etmeye çalıştım" şeklinde konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Sakine Haksever’i ‘bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlığa teşebbüs’ suçundan takdiri indirim de uygulayarak 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu işledikten sonraki pişmanlığı ve tekrar suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşturduğu gerekçesiyle mahkeme, cezanın ertelenmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve şüpheli Haksever’in alınan savunmasına yer verilen iddianamede, şüphelinin savunmasında kleptomani hastası olduğunu ancak raporu olmadığını, 5 parça ürünün ücretini ödeyip 3 ürünün ücretini ödemediğini ve kendine hakim olamadığını söylediği kaydedildi.

Hazırlanan iddianamede şüpheli Sakine Haksever'in ‘bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlığa teşebbüs’ suçundan 2,5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Öte yandan iddianamede, malın değerinin az olması nedeniyle verilecek cezada indirim yapılabileceği gibi, suçun işleniş şekli ve özellikleri de göz önünde bulundurularak, ceza vermekten de vazgeçilebileceği belirtildi. (İHA)

Yorumlar (0)