MUBI, ödüllü film Leyla’nın Kardeşleri'nin dağıtımcısı oldu

GÜNDEM 10.06.2022, 12:11
MUBI, ödüllü film Leyla’nın Kardeşleri'nin dağıtımcısı oldu

Saeed Roustayi’nin dünya prömiyerini yaptığı 75. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan ve seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan son filmi  Leyla’nın Kardeşleri’nin Türkiye dağıtımcısı MUBI oldu.

MUBI, Cannes’dan FIPRESCI ödülüyle dönen İran yapımı bu güçlü öyküyü, önümüzdeki aylarda Türkiye’de sinema salonlarında da izleyicilerle buluşturacak.

Saeed Roustayi’nin üçüncü filmi 40 yaşındaki Leyla ve ailesinin İran’ın ambargolar altındaki gergin atmosferinde yaşadığı ekonomik bunalımı anlatıyor. Leyla, ailesini bu mali buhrandan kurtarmak için bir aile şirketi kurma planı yapar. Babası İsmail’in Pers geleneğinin en yüksek mertebesinin yeni başkanı olmak için sakladığı aile yadigarını Leyla’nın keşfetmesiyle, kırılgan olan aile dinamikleri gittikçe daha da gerilir ve aile bir kaosa sürüklenir.

İran sinemasının dikkat çeken yönetmenlerinden Saeed Roustayi, çıkış filmi ABAD VA YEK ROOZ ile 34. Fecr Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanmış, ikinci filmi METRI SHESH VA NIM ile Fransa’nın geleneksel César Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film dalında aday gösterilmişti.

Yorumlar (0)