Netflix, Roald Dahl Story Company'yi satın aldı

GÜNDEM 22.09.2021, 14:10 22.09.2021, 14:13
Netflix, Roald Dahl Story Company'yi satın aldı

Netflix, Roald Dahl Story Company'yi (RDSC) satın aldı. Netflix ve RDSC, üç sene önce bir içerik anlaşması yapmış, bu kapsamda şirketin kütüphanesindeki karakterlerin yer alacağı animasyon projelerin hazırlanacağı duyurulmuştu.

Satın alma kapsamında RDSC dünyasında yer alan karakterleri konu alan live-action animasyon dizi ve film projelerinin yanı sıra oyun, yayın, ürün, sahne şovu ve sürükleyici deneyimlerin de kullanıcıya sunulması planlanıyor. Hali hazırda 19 projeyi gündeminde bulunduran Netflix'in bütün projelere ayırdığı bütçenin 1 milyar doları bulması bekleniyor. 1942–1990 arası aktif olan Roald Dahl'ın 63 dile çevrilen kitapları dünya genelinde 300 milyon kopyadan fazla sattı.

Netflix'in gündemindeki projelerin arasında Taika Waititi'nin hazırladığı Charlie & the Chocolate Factory dünyasında geçecek bir animasyon dizi ile 2022'de yayınlanacak Matilda uyarlaması bir film de bulunuyor. Matthew Warchus'un yönettiği filmin kadrosunda Emma Thompson, Lashana Lynch ve Alisha Weir (Matilda) da yer alıyor.

C21Media'nın haberine göre Netflix, RDSC'nin hali hazırdaki iş ortaklarıyla çalışmayı sürdürecek. Ayrıca merkezi İngiltere'de bulunan şirketin 26 çalışanı Netflix bünyesine geçecek. Her yıl faaliyet karının %10'unu hayır işlerine ayırdığı bilinen RDSC'nin satış gelirinin önemli bir kısmını yine hayır işlerine ayıracağı da açıklandı.

Netflix ve Roald Dahl Story Company arasındaki anlaşma resmi kurumların da onayının ardından kesinleşecek.

Yorumlar (0)