“NEXT by TRT World Forum” yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek

GÜNDEM 19.06.2023, 09:07
“NEXT by TRT World Forum” yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek

Alanında uzman ünlü genç isimlerin bir araya geleceği ve günümüzün önemli sorunlarına çözüm arayacakları “NEXT by TRT World Forum”, yarın başlıyor. Zorlu PSM’de gerçekleşecek ve gün boyu sürecek etkinlikte pek çok panel ve atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Dünyanın önemli küresel sorunlarına çözüm aramak amacıyla geçen sene ilk defa düzenlenen “NEXT by TRT World Forum”un ikincisi yarın İstanbul’da başlıyor. Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek etkinlik ile aralarında genç gazetecilerin, akademisyenlerin, sivil toplum örgütü üyeleri ve girişimciler ile katılımcı gençlerin bir araya gelmeleri ve fikir alışverişinde bulunarak daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmeleri için günümüzün en kritik sorunlarına değinmeleri hedefleniyor.

Pek çok panel ve atölye gençleri bekliyor

Geçen sene Türkiye ve yurt dışından 1000’in üzerinde genci bir araya getiren ve uzay turizminden sürdürülebilir iş modellerine, NFT atölyesinden teknolojiye kadar pek çok konunun tartışıldığı etkinlikte, bu yıl medya, teknoloji, gezegen, ticaret, liderlik, spor, eğitim, seyahat, kolektif hareket ve erişilebilirlik alanlarında günümüzün en merak edilen sorularına yanıt aranacak.

E-ticaret, sürdürülebilir sanat, içerik üretimi, oyun tasarımı ve VR illüstrasyon atölyelerinin de yer alacağı “NEXT by TRT World Forum”da öne çıkan önemli isimler arasında eski futbolcu Frederic Kanoute, şef CZN Burak Özdemir, Zindagi Vakfı Kurucusu Shehzad Roy, görme engelliler için geliştirilen akıllı bastonun mucitlerinden Kürşat Ceylan, Birleşmiş Milletler Afrika Yenilenme Programı Üyesi Raphael Obonyo ve iklim aktivisti Clover Hogan yer alıyor.

20 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan “NEXT by TRT World Forum”a kayıtlar https://next.trtworldforum.com/ adresinden yapılabiliyor.

Yorumlar (0)