Oğuzhan Uğur'dan soruşturma açıklaması geldi

GÜNDEM 13.02.2023, 05:24 13.02.2023, 16:53
Oğuzhan Uğur'dan soruşturma açıklaması geldi

Sosyal medya fenomeni ve YouTube'daki Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, Maraş ve Hatay'da baraj duvarlarının patladığı yönünde paylaşım yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılmasının ardından, olaya ilişkin açıklama yaptı.

Olayların Babala TV hesabından atılan tweetlerle ilgili olmadığını, belgeleri savcılıkla paylaşacağını ifade eden Oğuzhan Uğur özetle şunları söyledi: "Bizimle ilgili çok çirkin haberler çıkıyor. Diyorlar ki 7 Şubat'ta Babala TV bir tweet atıyor. Bunun üzerine bölgede olaylar çıkıyor. İnsanlar ölüyor, ekipler bölgeyi terk ediyor. Hesap vereceksiniz, katilsiniz vs vs... Babala TV'de 500'e yakın gönüllü çalışıyor. Gece gündüz telefon başındalar. Bölgeden gelen ihbarları değerlendirip hemen teyit merkezimize götürüyorlar. 

BENİM HABERİMİN OLAMSI MÜMKÜN DEĞİL

Arkadaşımıza bir haber geliyor. Kendisini bakanlık yetkilisi olarak tanıtan bir hanımefendi diyor ki; "Uydu görüntülerini aldık, bunu insanlara duyurmamız lazım, lütfen paylaşın." Kadının bakanlık yetkilisi olduğunu Linkedin'den teyit ediyor arkadaşımız. Ve bizden bir gün önce paylaşılmış birkaç haberi görüyor. Gazeteler ve Malatya Valiliği de var açıklamalar arasında. Bunların tamamını teyit kabul ediyor arkadaşımız ve bu tweeti paylaşıyor. 

Bunun yalan olduğu ortaya çıkınca da hemen tweeti kaldırıyor. Tweetten zaten benim haberimin olması mümkün değil. Kemik ekibin haberinin olması da mümkün değil. Çünkü 5 dakikada 1000 tweet paylaşıyor Babala TV. Çünkü maalesef bu kadar çok ihbar alıyoruz. 

BARAJ PATLADI DİYORLAR

Olay yani bu kaos, insanların bölgeyi terk etmesi, olaylar çıkması 11 Şubat gecesi. Biz tweeti 7 şubatta atmışız. e 1.5 saat sonra kaldırmışız. Tweet o kadar aşağıda kalmış ve o kadar az etkileşim almış ki infial yaratması mümkün değil. Ayrıca telefon çekmiyor zaten bölgede. İnternete girmek mümkün değil. 

Bu bilgi de teyit edildi, zaten savcılık makamlarıyla da paylaşacağız. Bölgede bu olaylar çıktığı esnada, barajla ilgili atılan yalnız 5 tweet var. Yani bu olay sosyal mecralardan çıkmış bir durum değil. Bu olay tam olarak sahadan gelen bilgilerle başlamıştır. 11'inde de bir tweet var ama olaylardan sonra atılmış.  

Murat Ağırel'in gönderdiği videolar var. Onlardan birinde AFAD yetkililerinin yaptığı anonsları, diğerinde de kolluk kuvvetlerinin yaptığı anonsları duyacaksınız. "Bölgeyi boşaltın, baraj patladı" diyorlar. Pardon AKUT yetkilileri. Telsiz anonslarında var.  Olay tamamen sahadan başlayan bir olay. Barış Atay'ın da Cüneyt Özdemir'in yayınında iddialara ilişkin sözleri var. Yani olayın bizimle ilgisi yok...

Konuyu bizim üzerimize yıkmaya çalışanları anlıyorum tabii ki. Çünkü ilk gündem beri büyük mücadele veriyoruz. Uğur diğer videosunda ise polis telsizinden "baraj patladı" iddialarına ilişkin yapılan anonsun görüntülerini de paylaştı. 

Yorumlar (0)