RTÜK başkanı Ebubekir Şahin: "Netflix pişman oldu"

GÜNDEM 19.03.2021, 10:18 19.03.2021, 15:20
RTÜK başkanı Ebubekir Şahin: "Netflix pişman oldu"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Gazeteci Adem Metan’ın YouTube kanalına röportaj verdi. Üst Kurulun işleyişinden özel hayatına kadar pek çok soruyu cevaplandıran Şahin, internet üzerinden yapılan isteğe bağlı yayıncılıkla alakalı önemli mesajlar verdi.

'Uluslararası yayıncılar artık Türkiye’de'

Türkiye’yi dünya nezdinde zora sokmak isteyenlerin olduğunu belirten Şahin, uluslararası yayıncıların Türkiye’ye geliş serüvenini anlatan Şahin, sözlerini şeyle sürdürdü: "Türkiye’de enteresan bir yapı var veyahut da enteresan bir kesim var. Netflix Türkiye gelmesin, uluslararası bir kuruluşun Türkiye’ye gelmemesinden dolayı doğacak bir takım söylentiler; işte Netflix Suudi Arabistan'da bile var ama Türkiye’de yok görüyor musun? Buna müsaade eder miyiz Allah aşkına. Böyle bir şey yok ki zaten. Netflix Türkiye gelsin diye bir talimat yok gelmesin diye talimat yok böyle bir talimat olmaz zaten. Biz almış olduğumuz eğitim, birikim ve mesleki tecrübeyle ve buranın yapısıyla birikimi ile üyelerimizin desteğiyle bu çalışmaları yapıyoruz. Uluslararası alanda söz sahibi olan Amazon gibi Spotify gibi yerli olan Blu TV gibi, Exxen gibi Puhu TV gibi bu alanda yayın yapan sektöre destek olan biz kuruluşlara lisans verdik."

'18 yaş PİN uygulamasını istedik yaptılar'

Çok tartışılan sansür iddialarına da değinen Şahin, RTÜK’ün anayasa gereği sansür uygulayamayacağını ancak milli ve manevi değerlerin korunması için mücadele edildiğini şu sözlerle ifade etti: “Çocuklarımız ile ilgili 18 yaş PİN uygulamasını ilk defa dünyada biz istedik ve yaptılar bütün kuruluşlar yapıyorlar dizilerde filmlerde bunlara dikkat ediyorlar. Minnoşlar diye geçen bir diziye biz kurul kararı aldık dünyada yayınladılar burada yayınlanmasına müsaade etmedik. Dünyada yayınlandıktan sonra pişman oldular çünkü bu yüzden ciddi anlamda Netflix abone kaybetti ve oraların otoriterleri bizden bilgi aldılar siz nasıl öngördünüz diye. 12 yaşındaki çocuklarla çekilmiş bir filmde +18 işareti verir misiniz?"

Yorumlar (0)