RTÜK’ten TELE 1’e 3 gün ekran karartma cezası

GÜNDEM 20.02.2023, 14:57
RTÜK’ten TELE 1’e 3 gün ekran karartma cezası

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) TİP Milletvekili Serra Kadıgil’in Diyanet eleştirisi sebebiyle TELE 1’e verdiği üç günlük ekran karartma cezasına ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Karar sonucunda TELE 1, 23-24-25 Şubat tarihlerinde ekran karartacak.

TELE 1’de yer alan habere göre, RTÜK, TELE 1'e “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün karartma cezası vermişti. Oy çokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak TELE 1’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Ayrıntılar’ programına konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi gösterilmişti.

TELE 1, RTÜK’ün cezasının iptalini ve yürütmesinin durdurulması için yargıya başvurdu. Ankara 2. İdare Mahkemesi, oy birliği ile yürütmenin durdurulması kararını verdi. RTÜK’ün mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Karar Ankara Bölge İdari Mahkemesi'ne gitti. Ankara Bölge İdari Mahkemesi ise yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdi.

RTÜK tarafından TELE 1'e verilen 3 günlük "ekran karartma" cezası 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak. 

Yorumlar (0)