Ünlü yapımcı Ryan Murphy Netflix’le yollarını ayırıp Disney ile anlaştı

GÜNDEM 21.06.2023, 15:27 21.06.2023, 15:38
Ünlü yapımcı Ryan Murphy Netflix’le yollarını ayırıp Disney ile anlaştı

Netflix’in iddialı yapımcısı Ryan Murphy, akış platformu ile beş yıllık sözleşmesi tamamlanırken yeni adresini de belirledi. Murphy, şimdi de Disney için çalışacak.

Ünlü yapımcının, kariyeri oldukça parlak ve başarıları da onu daha cazip kılıyor. Murphy, Netflix için şovlar üretirken, Fox’taki eski işi için de çalışmaya devam etti ve böylece dünyanın en zengin ve en yüksek profilli yapımcılarından biri oldu. Şimdiye kadar altı Emmy, iki Altın Küre ve bir Tony kazanan Murphy, ayrıca Grammy’e de aday gösterildi.

Murphy’nin yapımları arasında Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri olan Dahmer da yer alıyor.

Yeni anlaşmayla beraber Murphy, şu anda Disney Entertainment’ın eş başkanı olan Dana Walden’a katılacak, ancak görevi ile ilgili herhangi bir detay henüz paylaşılmadı.

Murphy, daha önce 2018’de yaptığı Netflix anlaşmasıyla 300 milyon dolar kazanmıştı. Bu arada ünlü yapımcının Disney’e geçişi sırasında Netflix için “Monster”ın ikinci sezonunu ve “The Watcher”ın ikinci sezonunun yapımcılığını üstlenecek.

Murphy’nin Disney ile anlaşması Amerika Yazarlar Birliği’nin devam eden grevi sırasında gelmesi de dikkat çekti. Murphy’nin de yapımlarından “American Horror Story”, grevden etkilenenler arasında. Dizinin,  grev sırasında yapım aşamasında kaldığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)