10 şair depremzedeler için bir araya geldi

KÜLTÜR SANAT 21.02.2023, 15:31
10 şair depremzedeler için bir araya geldi

Deprem için “Şairler Vicdanı” adı altında toplanan on şair; “Biz iktidarın ‘düzen’ adı altında uyguladığı bu ‘düzensizliğe’ ve sonrasındaki tehditlerine, gözdağına karşı toplanıyoruz” dedi.  Topluluk, Ataol Behramoğlu, Orhan Alkaya, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin, Mustafa Köz, Akif Kurtuluş, Yaşar Miraç, Ahmet Telli ve Pelin Batu’dan oluşuyor.

Orhan Alkaya, Haydar Ergülen, Mustafa Köz ve Yaşar Miraç dün Basın Müzesi’nde “Şairler Vicdanı İçin- Onlar Bildirisi- Halkın Vicdanı Susturulamaz” başlıklı bir basın açıklaması yaptı. “Son yıkımla yalnız sevgili ülkemiz değil, iktidar da enkaz altında kalmıştır” diyen sanatçılar, “Yıllardır alınmayan önlemler, ülkemize eşi menendi görülmemiş bir acı yaşatmıştır” diyor. Onlar, on şair, “İktidarın ‘düzen’ adı altında uyguladığı bu ‘düzensizliğe’ ve sonrasındaki tehditlerine, gözdağına karşı bir araya geldik” diyorlar.

Topluluğun sonraki adımı bölgeye gitmek ve oradaki çocuklar için atölyeler ve etkinlikler yapmak. Ayrıca 50’ye yakın şair ve yazar da deprem bölgesindeki çocuklara moral vermek için bölgeye gidecek. Projenin ayrıntıları ise önümüzdeki günlerde kesinleşecek. 

Yorumlar (0)