23. Randevu İstanbul Film Festival'den Timur Savcı’ya ödül

KÜLTÜR SANAT 18.12.2020, 16:19
23. Randevu İstanbul Film Festival'den Timur Savcı’ya ödül

Bu yıl Türkiye ve İngiltere’den toplam 30 filmi 23 Aralık tarihine dek çevrim içinde buluşturacak olan 23. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen çevrim içi ödül töreni ile başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen 23. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nin ödül töreni dün çevrim içi ortamda gerçekleştirildi. Bu yıl pandemi koşulları nedeniyle tüm film gösterimleri ve etkinlikleriyle sinemaseverleri 23 Aralık tarihine dek çevrim içinde buluşturacak olan festivalin ödül töreninde Uluslararası Randevu Ödülü, Kültür ve Sanata Katkı Ödülü ile Sinemaya Katkı Ödülü sahiplerini buldu.

Ödül töreninde ilk konuşan isim festivalin direktörü ve aynı zamanda TÜRSAK Vakfı Başkan Yardımcısı olan Burhan Gün oldu. Pandeminin zor zamanlarında ve sinemaya gidilemeyen bu dönemde festivali çevrim içi olarak düzenlediklerini söyleyen Gün, bu sayede festivali çok daha geniş kitlelere de ulaştırabildiklerinin altını çizdi.

“Sinemaya Katkı Ödülü” Kadir Beycioğlu’nun

Törende ilk olarak Türk Sineması’nın gelişmesine ve sektörleşmesine katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen Sinemaya Katkı Ödülü’nün sahibi açıklandı. Ödülün bu yılki sahibi, kariyerine 2. Uluslararası Ankara Film Festivali ile başlayıp çok çeşitli festivallerin kuruculuğunu ve danışmanlığını yaparak devam eden ve son olarak Adana Film Festivali direktörlüğüyle Türkiye Sineması'na festivaller üzerinden çok ciddi katkılar sağlayan Eğitim Yöneticileri Derneği Başkanı ve Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği Konsey Üyesi Prof. Dr. Kadir Beycioğlu oldu. 

Törende açıklanan bir diğer ödül ise kültür ve sanat alanında fark yaratan çalışmalar ortaya koyan kişi ve kurumlara verilen Kültür ve Sanata Katkı Ödülü oldu. Ödülün sahibi son yıllarda gençlere verdikleri üretim desteğiyle öne çıkan, TRT 2 kanalıyla kültür ve sanatı yaygınlaştıran, "12 Punto TRT Senaryo Günleri" gibi platformlarla Türkiye Sineması'nı destekleyen Saraybosna Film Festivali'nin de içinde olduğu birçok uluslararası film festivalleriyle ortak çalışmalar yapan bol ödüllü uzun metraj filmleri üreten Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) oldu. 

“Uluslararası Randevu Ödülü” Timur Savcı’ya Gitti

Törende açıklanan üçüncü ödül ise ilki geçen yıl verilen ve Türk Sineması’nın yurt dışında tanınmasına ve uluslararası iş birliklerine katkıda bulunan çalışmalar ortaya koyan kişilere takdim edilen Uluslararası Randevu Ödülü oldu. Ödülün sahibi, 2006 yılında kurduğu TIMS Production ile birçok sinema ve televizyon yapımına imza atmış; 2011 yılında yaptığı, 100'den fazla ülkede yayınlanan ve onlarca akademik çalışmaya konu olan Muhteşem Yüzyıl dizisiyle Türk dizilerinin dünyada yükselişine katkıda bulunan yapımcı Timur Savcı oldu. Ödül konuşmasında TÜRSAK Vakfı’na teşekkürlerini sunan Timur Savcı ödülün kendisi için bir onur olduğunu söyledi. Sinema endüstrisi için elinden geleni yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Savcı, ödülün de kendisini motive ettiğini ifade etti.

Festival kapsamında gösterimi gerçekleştirilen filmler 23 Aralık tarihine dek www.randevuistanbul.com adresi üzerinden izlenebilir.

Yorumlar (0)