“9. ABU TV Şarkı Festivali” TRT’nin katılımıyla başladı

KÜLTÜR SANAT 14.12.2020, 14:29 14.12.2020, 14:33
“9. ABU TV Şarkı Festivali”  TRT’nin katılımıyla başladı

Asya - Pasifik Yayın Birliği (ABU) tarafından TRT’nin de katılımıyla 9. ABU TV Şarkı Festivali, 14 Aralık Pazartesi gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye’yi “Bir Sözüne” adlı şarkı ile sanatçı Öykü Gürman temsil edecek.

Dünyanın en büyük yayın birliği ABU tarafından, Türkiye adına TRT’nin de aralarında olduğu Asya-Pasifik bölgesinden 15 ülkenin yayın kuruluşlarının katılımıyla organize edilen 9. ABU TV Şarkı Festivali, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek. 14 Aralık Pazartesi TSİ 09.00’da başlayacak festival, ABU’nun YouTube ve Facebook resmi hesapları ile GoToWebinar’dan canlı yayımlanacak. Festival pandemi nedeniyle, Asya-Pasifik bölgesinin coğrafi ve kültürel genişliğini temsil eden, rekabete dayalı olmayan müzik kutlaması formatında gerçekleştirilecek.

ABU üyesi yayın kuruluşlarının iş birliği ile gerçekleştirilecek festival, ulusal müzik sahnesinden gelen en iyi solo veya grup yeteneklerini buluşturacak. Daha önceki senelerde TRT organizasyonuyla dört kez düzenlenen ve İstanbul’un ev sahipliği yaptığı festival; dostluk, sevgi ve dünya müziğini bir araya getirecek. 15 ülkenin canlı performans kayıtlarının internet ortamında yayımlanacağı etkinlikte sanatçı Öykü Gürman, sözü ve bestesi kendisine ait olan “Bir Sözüne” adlı şarkı ile Türkiye’yi temsil edecek. TRT Tepebaşı stüdyolarında hazırlanan parçanın canlı performansının video kaydı etkinlikte müzikseverlerle buluşacak.

9. ABU TV Şarkı Festivali’ne katılan yayın kuruluşları ve sanatçılara ait detaylı bilgi için;

https://www.abu.org.my/eventer/abu-tv-song-festival-2020/edate/2020-12-14

Yorumlar (0)