Ahmet Mümtaz Taylan yeni kitabını sevenleriyle buluşturdu

KÜLTÜR SANAT 26.03.2021, 13:10
Ahmet Mümtaz Taylan yeni kitabını sevenleriyle buluşturdu

Yeni kitabı “Ara Toplam“ ile okurlarının karşısına çıkan Ahmet Mümtaz Taylan, D&R canlı yayınında yazar Irmak Zileli'nin sorularını yanıtladı. Başarılı oyuncu; kitabın hazırlanışı ve konusunun yanı sıra kendi hayatıyla ilgili de bilgiler paylaştı.

"Bu bir son değil, ara değerlendirme"

Hayata dair birçok konuya ve role değinen oyuncu, kitabının adını; "Bilenler bilir ara toplam biraz matematik terimidir. Günlük hayatımızda da kullandığımız bir şey aslında. Ben meslek hayatımda da böyleyim, ne başındayım ne sonundayım. Bir ara duraktayım. İlerlemiş bir ara duraktayım. Deneyimlerimi paylaşma konusunda her şey bitmiş gibi değil de, bugüne kadar yürüdüğüm yolun yordamımın bir envanterini çıkarıyorum. İyi mi yaptım, kötü mü yaptım, nerede ne söyledim bunları yazdım aslında. Bundan sonra da devam edeceği için ona 'Ara Toplam' dedim. Yani bu bir son değil, ara değerlendirme." şeklinde açıkladı.

"Otobiyografi kitabı değil, benim hayat akışım"

Irmak Zileli ile gerçekleşen samimi söyleşiyle hayat bulan kitapta; kadın-erkek ilişkileri, anne-baba rolleri, sanat, sanatçı, eğitim, yetenek, aşk, doğa gibi çok çeşitli konular ele alınıyor ve usta oyuncu kitabıyla ilgili; "Benim hayat akışımı oradan takip etmek mümkün. Çocukluktan başlayan bir izlenim sunuyor ama o kronoloji insanların neyi, ne zaman, nasıl söylediğimi takip edilebilsin diye yapıldı.

Bu aslında uzun bir söyleşi. Öncelikle şunu söyleyeyim; iyi cevaplar, doyurucu cevaplar sadece iyi ve doyurucu sorular ile mümkün olabilecek bir şey. Genel anlamda her şeyi konuşmuş olduk. Aslında bu ikimizin uzun bir sohbeti diyebiliriz. Okuyucu bir hikâye veya romanla karşılaşmayacak. Kavramdan kavrama konuştuk bu kitapta. Otobiyografik bilgiler içeriyor ancak otobiyografi kitabı değil." sözlerini dile getirdi.

Yorumlar (0)