Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası başvuruları başladı

KÜLTÜR SANAT 21.01.2021, 12:33
Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası başvuruları başladı

Ödüllü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un, geçtiğimiz yıl kaybettiği babası ve ustası Ahmet Turgut anısına PhotoCup platformu üzerinden düzenlediği ödüllü fotoğraf kupası için başvurular, usta fotoğrafçının ölüm yıldönümü olan 21 Ocak’ta başladı.

"Babalar ve Çocukları” temasıyla düzenlenen Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’na, dileyen herkes kendi çektiği fotoğrafları photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından yükleyerek 7 Şubat’a kadar katılabilir. Başvuruların sona ermesinin hemen ardından oylamaların başlayacağı kupada, sonucu fotoğraf severlerin ve fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirleyecek. Kazananlara toplam 5.000 TL ödül verilecek olan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda; birinci, ikinci ve üçüncü olan fotoğrafçıların yanı sıra en iyi oy veren bir kişi de para ödülü kazanacak.

Fotoğrafçılığa, babası Ahmet Turgut’un 1971’de Ankara’da kurduğu Stüdyo Büyük’te adım atan ve üç kuşaktır devam eden aile mesleğini başarıyla sürdüren Mehmet Turgut, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden babası ve ustası anısına kupa formatında ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yıl birincisi düzenlenen ve her yıl aynı tarihte düzenlenerek gelenekselleştirilmesi arzu edilen bu anlamlı fotoğraf kupasının ilk teması ise Mehmet Turgut tarafından “Babalar ve Çocukları” olarak belirlendi. Başvuruları, usta fotoğrafçının ölüm yıldönümü olan 21 Ocak’ta başlayan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası, fotoğraf yarışmalarını bugüne kadar görülmemiş bir formatta düzenleyen PhotoCup üzerinden gerçekleşiyor.

Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası için başvurular, 7 Şubat 2021 Pazar günü sona erecek. Eleme usulüyle ilerleyen yarışmanın oylaması ise başvuruların sonlanmasının ardından aynı gün başlayacak. Kazananlara toplam 5.000 TL ödül verilecek olan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda; birinci, ikinci ve üçüncü olan fotoğrafçıların yanı sıra, en iyi oy veren bir kişi de para ödülü kazanacak. Mehmet Turgut Özel Ödülü’nü kazanan fotoğrafçıya ise, Mehmet Turgut’un imzalı 30 adlı kitabı ve baskılı bir fotoğrafı hediye edilecek.

Belirli aralıklarla ve farklı temalarda fotoğraf kupaları düzenleyen PhotoCup, katılımcıların gerek yükledikleri fotoğraflarla gerekse de karşılaşmalarda verdikleri oylarla ödüller kazanabildikleri, dünyanın en heyecanlı fotoğraf şampiyonası. Fotoğrafçı Niko Guido’nun özgün fikrinden doğan PhotoCup’ta; bir kupa için yüklenen fotoğraflar, alışılagelmiş yarışmaların aksine kupa başladığı an rastgele bir şekilde rakipleriyle eşleşiyor ve oylama başlıyor. Hem fotoğraf severlerin hem de önemli eğitmenlerden oluşan PhotoCup Masters’ın oylarıyla karşılaşmaları kazanan fotoğraflar bir üst tura geçiyor, başka bir fotoğrafla yeni bir karşılaşma yapıyor. Her turda yeniden başlayan heyecan günlerce sürerken, en çok oyu alarak tüm turları geçen ve final maçını kazanan fotoğraf şampiyon oluyor. Herkese açık yarışma platformu PhotoCup’ın eğlenceli formatı sayesinde sadece fotoğraf yükleyenler değil oy verenler de yarışma heyecanına katılabiliyor. Katılımcılar, tur atlayacak fotoğraflarda yaptıkları doğru tahminlerle en iyi oy verenler arasında yer alarak ödül kazanma fırsatı da yakalıyor.

Dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından platforma üye olabilir; kupalara fotoğraf yükleyerek katılabilir ve oy kullanabilir.

Yorumlar (0)