"Akis" ekibi CineLibri Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluştu

KÜLTÜR SANAT 25.10.2021, 16:58
"Akis" ekibi CineLibri Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluştu

Dünya prömiyerini New York’ta düzenlenen 16. Harlem Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve festivalden “En İyi Yabancı Film” ödülüyle dönen İlker Savaşkurt imzalı “Akis” (Reflection) filmi, Sofya’da gerçekleştirilen Uluslararası CineLibri Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluştu.

Birçok ödüle layık görülen ilk filmi ‘Damat Koğuşu’ ile adından sıkça söz ettiren yönetmen İlker Savaşkurt’un ikinci uzun metraj sinema filmi “Akis” (Reflection), dünya prömiyerini gerçekleştirdiği Harlem Uluslararası Film Festivali ve Türkiye prömiyerini yaptığı Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ardından gösterimlerine Sofya’da düzenlenen Uluslararası CineLibri Film Festivali ile devam etti. Filmin oyuncuları Selçuk Yöntem, Elit Andaç Çam, Simona Theoharova ve Dorota Baginska’nın da katılımıyla gerçekleşen gösterimlerin ardından yönetmen İlker Savaşkurt ve oyuncular seyircilerin sorularını yanıtladılar.

Dünyaca ünlü Fransız senarist ve yazar Guillaume Laurant’ın uluslararası jüri başkanlığını üstlendiği, diğer jüri üyeleri arasında Burhan Qurbani, Caroline Bongrand, Paul Auster, Oliver Stone, Ildikó Enyedi, Marc Bauder ve Alejandro Chomski gibi isimlerin yer aldığı Uluslararası Cinelibri Film Festivali kapsamında Akis filmi, festivalin ana merkezi Sofya başta olmak üzere Varna, Burgas ve Filibe şehirleri de dahil toplam on kez seyircilerle buluştu.

Selçuk Yöntem, Taro Emir Tekin, Yasemin Szawlowski, Ali Süreyya Tuncer, İbrahim Aköz, Elit Andaç Çam gibi önemli isimlerin rol aldığı “Akis”, İngilizce olarak çekilen bir Türk filmi olma özelliği taşırken sıra dışı senaryosu ve hikâye kurgusuyla ön plana çıkıyor. İstanbul’un turistik açıdan popüler bir noktasında yer alan bir otelde geçen fantezi türündeki film, aynı otelde bir araya gelen farklı milletlerden insanların hikâyesini anlatıyor. Senaryosunu Mehmet Kala’nın kaleme aldığı “Akis”in yurt içinde ve yurt dışında festival yolculuğu devam edecek.

Yorumlar (0)