AKM "Gidion’un Düğümü" oyununa ev sahipliği yapacak

KÜLTÜR SANAT 27.11.2023, 14:40
AKM "Gidion’un Düğümü" oyununa ev sahipliği yapacak

Atatürk Kültür Merkezi Aralık ayında tiyatroseverlere sunduğu dopdolu programı kapsamında 8 ve 10 Aralık tarihlerinde Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Gidion’un Düğümü’ oyununa ev sahipliği yapacak.

Johnna Adams'ın 2012'de yazdığı, Amerika Eleştirmenler Birliğince en beğenilen oyun seçilen ‘Gidion'un Düğümü’, Ankara Devlet Tiyatrosu prodüksiyonu ile 8 ve 10 Aralık tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde, Tiyatro Salonunda seyirci karşısına çıkıyor.  Gösterildiği tiyatrolarda kapalı gişe oynayan ve Çağdaş Amerikan Tiyatrosu’nun örneğini sunan oyun; Gordion düğümüne gönderme yaparak; eğitim sistemini çarpıcı bir şekilde irdeliyor. Birey yetiştirme sorumluluğunu bir anne ve bir öğretmeni karşı karşıya getirerek seyirciye aktaran ‘Gidion’un Düğümü’; sosyal medya, ebeveyn ve eğitimci olma, aile, ahlak, sanat, çocukluk ve hayal gücüne dair konularda seyirciyi düşünmeye teşvik ediyor. 

Çevirisini ve yönetmenliğini Buğra Koçtepe’nin üstülendiği yapımda, Corryn karakterine Meltem Baytok, Heather karakterine Ebru Nil Aydın hayat veriyor. Yapımın dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Çevren Sarayoğlu, ışık tasarımı Mahir Köksal ve müzikleri ise Can Atilla imzası taşıyor.

Yorumlar (0)