Almódovar imzalı "İnsan Sesi" İstanbul Modern Sinema’da!

KÜLTÜR SANAT 23.09.2021, 18:39
Almódovar imzalı "İnsan Sesi" İstanbul Modern Sinema’da!

Venedik Film Festivali’nde görücüye çıkan ve Pedro Almódovar’ın İngilizce çektiği ilk filmi İnsan Sesi 24-26 Eylül’de çevrim içi ve ücretsiz olarak izlenebilir

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A.Ş’nin katkılarıyla hazırladığı çevrimiçi ve ücretsiz programlarına Aşk Yeniden ile devam ediyor. Programda bu hafta sonu Tilda Swinton rol aldığı  Pedro Almódovar’ın İngilizce çektiği ilk filmi İnsan Sesi yer alıyor.

Film, Jean Cocteau’nun 1930 yılında yazdığı tek oyuncuyla tek mekânda geçen oyunundan uyarlandı. Başrolde tüm filmi baştan sona sürükleyen Tilda Swinton’a Agustín Almodóvar ve Miguel Almodóvar eşlik ediyor. Sevgilisi tarafından yeni terk edilen bir kadının bir balta satın almasıyla başlayan hikâye onun ev içinde değişen duygusal hallerini yansıtıyor. Swinton’ın ekrandaki mıknatıs gibi varlığı, filmin Almodóvar’ın parlak renkler ve pop eşyalarla yarattığı görsel plastiğiyle buluşunca ortaya 30 dakikalık konsantre bir şaheser çıkıyor. Günümüzün tecrit hissini de çağrıştıran film ilk kez Venedik Film Festivali’nde görücüye çıkmıştı.

Ücretsiz ve çevrimiçi 

İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden erişime sunulan film, gösterim programında belirtilen tarih-saat aralıklarında yayında kalıyor. 30 Eylül’e kadar devam edecek programda önümüzdeki günlerde Balina Avcısı ve  Mutluluk adlı filmler de izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)