Altın Elma Ödülleri sahiplerini buldu!

KÜLTÜR SANAT 01.11.2021, 09:49 02.11.2021, 09:30
Altın Elma Ödülleri sahiplerini buldu!

21.Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde 2021 yılının ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl uzun metraj film kategorisinde yönetmen Serdar Akar’ın jüri başkanlığını üstlendiği, oyuncu Reha Özcan, Mine Tugay, müzisyen Alp Yenier, yapımcı Nida Karabol, kademisyen Prof. Dr. Ceyhun Kandemir, Prof. Dr. Zuhal Çetin Özkan’ın jürisinde yer aldığı festivalin kazananı Uluç Bayraktar’ın yönetmenliğini üstlendiği 9.75 filmi oldu.

2020 YILININ KAZANANLARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Türkiye proje ortaklığını Film-San Vakfı’nın üstlendiği 21.Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde bu yıl bir ilk yaşandı. Geçen yıl Covid-19 nedeniyle yapılamayan festivalin ödülleri de bu yıl verildi. 25-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festivalin ilk üç günü 2020 yılının kazananları ödüllendirildi. Damla Sönmez, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Halil Ergün, Suna Yıldızoğlu, Suavi Eren, Serap Ogan, Ömer Faruk Sorak, Andaç Haznedaroglu, Barış Aygen, Fatih Ertekin gibi isimlerin katıldığı 2020 yılı ödüllerinin ardından 2021 yılının yarışması başladı.

ÜNLÜ İSİMLER KAPANIŞ GECESİNDE BULUŞTU

Türk ve Alman kültürünü birleştiren festival 21’inci Frankfurt Türk Film Festivali’nin kazanları önceki akşam Frankfurt’ta düzenlenen ödül töreniyle belli oldu. Festival, 4 gün boyunca Alman ve Türk sinemaseverleri aynı çatı altında buluşturdu. Törenin sunuculuğunu Bülent Emin Parlak üstlendi. 34 filmin başvuru yaptığı filmde 10 film yarıştı. Gecede Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer bir konuşma gerçekleştirerek, sinemanın Alman ve Türk toplumları arasında kültürel bağ yarattığını söyledi. Festival başkanlığını Hüseyin Sıtkı’nın, direktörlüğünü Serap Gedik’in, koordinatörlüğünü Caner Ural’ın üstlendiği 21.Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin kapanış gecesine Türkiye’den oyuncular Selçuk Yöntem, Reha Özcan, Senan Kara, Emir Özden, Selin Kavak, yönetmenler Uluç Bayraktar, Serdar Akar, Rena Lusin Bitmez, Yiğit Armutoğlu, Fehmi Yaşar, Reis Çelik, yapımcılar Nida Karabol, Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Alara Hamamcıoğlu Bayraktar, müzisyen Alp Yenier, gazeteciler Oya Doğan ve Eda Solmaz katıldı.

SELÇUK YÖNTEM ÖDÜLÜNÜ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ADADI

Selçuk Yöntem, pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl gerçekleşmeyen festivaldeki “Onur Ödülü”ne bu yıl sahip oldu. Yöntem, ödülünü sağlık çalışanlarına adadı ve “Hayatım boyunca sanattan başka hiçbir şey düşünemedim. Pandemi ile ters yüz olduk. Bizi ayakta tutan sağlık çalışanlarına bu ödülü adamaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Festivalde “En İyi Film” ödülünün sahibi “9.75” ile yönetmen Uluç Bayraktar oldu. Bayraktar aynı zamanda en iyi senaryo ödülünü de aldı. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Bilmemek filmindeki performansıyla Senan Kara alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Gölgeler İçinde filmiyle Numan Acar aldı. Bu yıl Jüri Özel Ödülü, Bilmemek filminde rol alan Emir Özden’e verildi. Ödülü oyuncu Reha Özcan, “Gözlerinden ışık saçan bir oyuncu, daha uzun yıllar onu konuşağız” diyerek ödülü Özden’e verdi.

2021 KAZANANLARI TAM LİSTE

  • Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Halil Ergün ve Suna Yıldızoğlu
  • Vefa Ödülü: Bilge Olgaç
  • En İyi Film: 9.75
  • En İyi Yönetmen: Gölgeler İçinde, Erdem Tepegöz
  • En İyi Kadın Oyuncu: Bilmemek, Senan Kara
  • En İyi Erkek Oyuncu: Gölgeler İçinde, Numan Açar
  • En İyi Görüntü Yönetmeni: Gölgeler İçinde, Hayk Kirakosyan
  • En İyi Senaryo: 9.75, Uluç Bayraktar ve Damla Serim
  • En İyi Müzik: Ölü Ekmeği, Reis Çelik
  • Jüri Özel Ödülü: Bilmemek, Emir Özden
  • 13. Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması - Türkiye birincisi: Majid’den Sevgilerle, Yiğit Armutoğlu
  • 13. Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması - Almanya birincisi: Cem Sultan Ungan
  • 2. Belgesel Yarışması Birincisi: Tanrı Göçmen Çocukları Sever mi Anne, Rena Lusin Bitmez
  • 2. Belgesel Yarışması Özel Ödülü: Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi, Orhan Tekeoğlu

Yorumlar (0)