Altın Portakal’da "Kurak Günler"e 9 ödül

KÜLTÜR SANAT 10.10.2022, 09:26 10.10.2022, 13:14
Altın Portakal’da "Kurak Günler"e  9 ödül

Antalya'da bu yıl 59'uncusu düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde ‘Kurak Günler’ filmi toplam 9 ödül aldı.

“Kurak Günler” filmiyle Christos Karamanis En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanırken, filmin müziklerine imza atan Stefan Will En İyi Müzik Ödülü’ne layık görüldü. Erol Babaoğlu “Kurak Günler” filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

Özcan Vardar ve Eytan İpeker, “Kurak Günler” filminin kurgusuyla En İyi Kurgu Ödülü’ne layık görülürken, Cahide Sonku’nun anısını yaşatmak ve Türkiye sinema sektöründeki kadın temsili ile görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla verilen 50 bin TL para destekli Cahide Sonku Ödülü’nün bu seneki kazananı, “Kurak Günler” filminin yardımcı yapımcılarından Çiğdem Mater oldu. 
 
Emin Alper, “Kurak Günler” filmiyle, Feyzi Tuna, Görkem Yeltan ve İsmail Güneş’ten oluşan jüri tarafından, bu yıl usta yönetmen Erden Kıral anısına verilen FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü’ne de layık görüldü. 
 
Sinema yazarları Murat Erşahin, Olkan Özyurt ve Uğur Vardan’dan oluşan jürinin, bu yıl sinema yazarı Murat Özer anısına verdikleri SİYAD En İyi Film Ödülü ise Emin Alper’in yönettiği “Kurak Günler” filmine verildi.

Yorumlar (0)