Altın Portakal’da TRT rüzgarı

KÜLTÜR SANAT 11.10.2020, 12:41 12.10.2020, 10:26
Altın Portakal’da TRT rüzgarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 57'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışan TRT ortak yapımları “Quo Vadis, Aida?” ile “Gölgeler İçinde” toplamda 6 ödülün sahibi oldu.

Bosnalı Jasmila Zbanic’in yönettiği TRT ortak yapımı “Quo Vadis, Aida?” filmi, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü’nü kazandı. Ödülü film ekibi adına TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven aldı. Türkiye prömiyerini festivalde gerçekleştiren film, ulusal ve uluslararası festivallerdeki başarısına devam ediyor.

Gölgeler İçinde” geceden 5 ödülle ayrıldı

Erdem Tepegöz’ün yönettiği TRT ortak yapımı bir diğer film “Gölgeler İçinde” ise Moskova Film Festivali’nde kazandığı ikinci büyük ödülün hemen ardından 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 5 ödül birden aldı.

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü Hayk Kirakosyan, En İyi Müzik Ödülü’nü Greg Dombrowski ve En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü Armen Ghazaryan kazandı. Çiğdem Vitrinel, Faysal Soysal ve Tunç Davut’tan oluşan Film Yönetmenleri Derneği Jürisi’nin verdiği Film-Yön En İyi Yönetmen ve Coşkun Çokyiğit, Gül Yaşartürk ve Murat Tırpan’dan oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisinin verdiği SİYAD Ödülleri de TRT ortak yapımı "Gölgeler İçinde” filminin oldu.

Yorumlar (0)