“Altın Yunus” için yarışacak 10 film belli oldu

KÜLTÜR SANAT 08.10.2021, 14:08 08.10.2021, 16:25
“Altın Yunus” için yarışacak 10 film belli oldu

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 9. Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler belli oldu. Uluslararası birçok festivalde yarışan ve ödül alan yılın iddialı filmlerinden oluşan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda 10 film yer alıyor.

En İyi Uluslararası Filme 50.000 TL Ödül!

Türkiye prömiyerlerini 9. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştirecek yılın iddialı filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri arasında; 2012’den bu yana Cannes Film Festivali Directors’ Fortnight seçici kurul üyesi olan, 2018’de Locarno Film Festivali seçici kurulunda yer alan ve aynı zamanda Zürih Film Festivali’nin danışmanlığını yürüten Anne Delseth, 2016’dan bu yana Fajr Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası ilişkiler yöneticiliği ve program direktörlüğünü yapan Kamyar Mohsenin, ikinci uzun metraj filmi In Between Dying ile geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştiren Azeri yönetmen Hilal Baydarov, ikinci uzun metraj filmi Sister ile 2019’da prömiyerini yaptığı San Sebastian Film Festivali Yeni Yönetmenler Yarışması’nda Mansiyon Ödülü ve 8. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü alan yönetmen Svetla Tsotsorkova ve Tokyo Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümünün uzun yıllar program direktörlüğünü gerçekleştiren Yoshi Yatabe yer alıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı ve Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleri, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden bir tanesi 50.000 TL’lik En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü’ne uzanırken; yarışmada 15.000 TL’lik En İyi Yönetmen, 10.000 TL’lik En İyi Kadın Oyuncu, 10.000 TL’lik En İyi Erkek Oyuncu ve 10.000 TL’lik Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 5 kategoride 95.000 TL’lik ödül dağıtılacak.

Festival Biletleri 13 Ekim’de Satışa Sunuluyor!

Yerli ve yabancı filmlerin seyirciyle buluşacağı, 7 gün sürecek Boğaziçi Film Festivali’nde, dünya çapında sinema profesyonellerinin yanı sıra, sektörün birbirinden değerli isimleri ağırlanacak. Boğaziçi Film Festivali kapsamında gerçekleşecek gösterimler, Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarında yapılacak.

Festivalin biletleri 13 Ekim’de mobilet.com ve sinema gişelerinden satışa sunulacak. Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL olarak belirlendi. Festivalin kısa film gösterimleri ise 5 TL!

9. Boğaziçi Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Filmleri

  • BEBIA, MY ONLY DESIRE - Juja Dobrachkous, Birleşik Krallık, Gürcistan
  • JACK’S RIDE- Susana Nobre, Portekiz
  • LAST DAYS OF SPRING - Isabel Lamberti, Hollanda İspanya
  • RIPPLES OF LIFE - Shujun Wei, Çin
  • SUMMER BLUR - Han Shuai, Çin
  • THE GREAT MOVEMENT - Kiro Russo, Bolivya, Katar, Fransa, İsviçre, Birleşik Krallık
  • POTA - Ahmet Toklu, Türkiye
  • THE SACRED SPIRIT - Chema García Ibarra, İspanya, Fransa, Türkiye
  • THINGS WORTH WEEPING FOR - Cristina Grosan, Macaristan
  • WILD ROOTS - Hajni Kis, Macaristan, Slovakya

Yorumlar (0)