"Ankara Film Festivali" yarın başlıyor!

KÜLTÜR SANAT 03.11.2021, 10:22 03.11.2021, 15:05
"Ankara Film Festivali" yarın başlıyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 32. Ankara Film Festivali, yarın akşam CerModern’de düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor. Açılış töreninde festivalin Onur Ödülleri olan; Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Perihan Savaş’a, Sanat Çınarı Ödülü yazar, akademisyen ve edebiyat eleştirmeni Erendiz Atasü’ye ve Kitle İletişim Ödülü mizah yazarı, senarist, yönetmen Gani Müjde’ye takdim edilecek.

Açılış töreninde bu yıl 10 filmin yarıştığı festivalin ilk ya da ikinci film projelerine destek sunduğu Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nda 30 bin TL tutarında para ödülünün sahibi olacak yılın En İyi Projesi de açıklanacak.

5 Kasım’da ise Kızılay Büyülü Fener sinemasında bir haftalık sinema maratonu başlayacak. 12 Kasım’a kadar sürecek festivalde yılın merakla beklenen yapımları izleyiciyle buluşacak. Festivalde film gösterimleri Covid-19 için gerekli tüm önlemler alınarak gerçekleşecek. Festivalin Danışma Kurulu Üyeliğini yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol’un alınan önlemlere dair açıklamasını videoda bulabilirsiniz.

Yorumlar (0)