“Annesinin Kuzusu” ekibi Oya Doğan moderatörlüğünde söyleşiye katıldı!

KÜLTÜR SANAT 14.12.2023, 11:56 14.12.2023, 15:28
“Annesinin Kuzusu” ekibi Oya Doğan moderatörlüğünde söyleşiye katıldı!

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 11. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yer alan “Annesinin Kuzusu” filminin gösterimi 13 Aralık Çarşamba günü, Atlas 1948 Sineması’nda yapıldı.

Gösterim sonrası gerçekleşen söyleşiye filmin yapımcısı Ali Demir, oyuncularından Tansu Taşanlar, çocuk oyuncular Tuğçe Talu ile Burak Ali Özkan’ın yanı sıra, film ekibinden isimler katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise gazeteci Oya Doğan yaptı. 

Söyleşide söz alan yapımcı Ali Demir; “Umut Evirgen’in ve herkesin inandığı bir hikayeydi. Umut, kendi çocukluğundan da esinlendi. Aile terörü diyebiliriz. Hepimizin hayatında annesinin kuzuları var” şeklinde konuştu.

Demir; “Sahneler bazı anlarda annenin duygusunu anlatırken bazı anlarda babanın ve çocuğun duygusunu da aktarıyor” sözlerinin altını çizerek, filmin çoklu bakış açılarından söz etti.

“İnanç, Murat Karakterinin Hayatındaki Güzel Anları Yaşatan Bir Karakterdi”

Oyuncu Tansu Taşanlar ise; “Ailelerimiz travmalarını çocuklara yansıtıyor. Filmde bir hesaplaşma görüyoruz ve travmaları beraber çözüyoruz. Filmde birçok şey de benzer şekillerde bağlandı. Sonunda ise çözümlemeye ulaştığını inandığımız bir yerde sonlandı” ifadelerini kullandı. 

Taşanlar, oynadığı karakter hakkındaki fikrini de “Erkek çocuk için annesini paylaşmak zordur. Dolayısıyla oynadığım İnanç karakteri sevilmeyen bir karakter ama bana göre İnanç, Murat karakterinin hayatındaki güzel anları yaşatan bir karakterdi” şeklinde ifade etti.

“Anlamlı Bir Film Olduğu İçin Oynamak İstedim”

Filmin çocuk oyuncularından Burak Ali Özkan, filme dahil olma sürecini; “Film, anne ve çocuğu arasında geçen ilişkiyi anlatıyor. Anlamlı bir film olduğu için filmde oynamayı çok istemiştim ve seçildim.” şeklinde anlattı.

Çocuk oyuncu Tuğçe Talu ise çekim esnasında yaşadıklarını şöyle dile getirdi; “Film çekimlerinde yorulduğum anlar oldu. Kendime “Tuğçe sen yaparsın dedim ve başardım!” 

Umut Evirgen’in ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ile En İyi Sanat Yönetimi, Ankara Film Festivali’nde En İyi Özgün Müzik ödülleri kazanan Annesinin Kuzusu filmi, işlemediği bir suçtan yargılanan, annesinin travmalarını içselleştirerek hikayeler arasında savrulan Murat’ın hikayesine odaklıyor.

Festivalde 14 Aralık Programı

Atlas 1948 Sineması’nda saat 11.00 seansında Mohanad Yaqubi’nin “Restoring Solidarity”, saat 13.00 seansında Alix Delaporte’nin “On The Pulse”, saat 16.00 seansında  Bille August’un The Kiss”, saat 18.30 seansında Tewfik Saleh’in “The Dupes”, saat 21.00 seansında İsmail Doruk’un “60 Gün” filminin özel gösterimi yapılacak.

AKM Yeşilçam Sineması’nda saat 11.00 seansında Jessica Hausner’ın “Club Zero”, saat 13.00 seansında Mehmet Güreli’nin “Sinema Hakikatinin İçinde Uzun Bir Yolculuk: Necip Sarıcı” ve Enes Hakan Tokyay’ın “Bilinen Son Kıyamet”, saat 16.00 seansında Andrea Slavicek’in “The Real Truth About the Fight”, Nikos Kyritsis’in “Highway of a Broken Heart”, Sonia K. Hadad’ın “File”, Damian Vondrasek’ın “Rites” ve David Da Costa’nın “The Death Mess”, saat 18.30 seansında Tuba Deniz’in “Hayal Eyler Gönül Geçmiş Zamanı” ve Serhan Doğan’ın “Meryem”, saat 21.00 seansında Sertaç Bozkurt’un “Ayakkabı”, Murat Berber’in “Mesken”, Can Baran’ın “Apartman Boşluğu”, Uğur Savaş’ın “Kurdun Kutusu” ve Süleyman Civliz’in “Selvi Uykusu” filminin özel gösterimi yapılacak.Hope Alkazar Sineması’nda saat 11.00 seansında Timm Kröger’ın “The Universal Theory”, saat 13.00 seansında Umut Evirgen’in “Annesinin Kuzusu”, saat 16.00 da Abu Bakr Shawky’ın “Hajjan”, saat 21.00 seansında Tahmina Rafaella’nın “Banu” filminin özel gösterimi yapılacak. 

Cinema Pink’te saat 21.00 seansında Behrooz Karamizade’nin “Empty Nets” filminin özel gösterimi yapılacak.

Yorumlar (0)