Atlas 1948 baharı sanatla karşılıyor

KÜLTÜR SANAT 11.04.2022, 12:33
Atlas 1948 baharı sanatla karşılıyor

Atlas 1948’in beyaz perdesi bu ay çocuk filmleriyle renkleniyor. Atlas Sahnesi de 23 Nisan haftası boyunca çocuk oyunlarına ev sahipliği yapacak. 29 Nisan Cuma günü ise “Teatral Kadınlar Film Seçkisi”yle güçlü kadınların hikâyelerinin anlatıldığı 3 film, peş peşe izlenebilecek.

Beyoğlu Kültür Yolu’nun merkezinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması, Nisan ayının büyük bölümünü çocuklara ayırıyor.

Çocuk Filmleri Seçkisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atlas 1948’de, Çocuk Filmleri Seçkisi ile kutlanacak. 23 Nisan Cumartesi günü “Deniz Kızı Ponyo”, 24 Nisan Pazar “Sihirli Müze”, 30 Nisan Cumartesi ise “Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar” ve “Ayı Kardeşler: Eyvah Ayılar Küçüldü” Atlas 1948’de izlenebilecek.

Atlas 1948 Sahnesi çocuk oyunlarıyla renkleniyor

23 Nisan haftası etkinlikleri kapsamında çocuk tiyatroları; “Aladdin’in Müzikali”, “Mutluluk Diyarı”, “Okyanus Müzikali Deniz Kızı Efsanesi” sanatseverleri çocuklarıyla beraber bekliyor olacak.

Atlas’ta Akdeniz esintisi

21 Nisan günü ise Atlas 1948 Sineması’nda Akdeniz rüzgârları esecek.  Geçen yıl ilk online konserleri büyük ilgi gören Meditterrennean Soundscapes Project-Medisoup (Akdeniz Ses Manzaraları Projesi), 21 Nisan günü saat 14.00’ta Atlas 1948’te müzikseverler ile buluşacak. Konserde ayrıca uluslararası bir komite tarafından özenle seçilmiş audiovisual çalışmalar, Limasol (Kıbrıs) ve Murcia (İspanya) ile eş zamanlı olarak sergilenecek.

21 Nisan saat 21.30’da da Emin Gök&Cem Altınöz’ün “Bir Görsel-İşitsel Performans”ı sanatseverler ile buluşacak. Emin Gök ve Cem Altınöz’un son çalışmalarını görsel-işitsel bir düzlemde sergileyeceği bir yarım saat; bozulma ve yitirme üzerine izlenimsel bir meditasyon.

28-29 Nisan’da sahne kadınların

28 Nisan akşamı ise Firuze Engin’in yazıp yönettiği Selen Uçar’ın oynadığı “Güle Güle Diva! Yeniden” Atlas 1948 Sahnesi’nde sahnelenecek.

Bir Teatral Kadınlar Film Seçkisi

29 Nisan Cuma günü Tony Manero, No, Jackie, Neruda gibi yapımlara imza atan Pablo Larraín’in yönettiği “Ema” ile açılan “Bir Teatral Kadınlar Film Seçkisi”, Ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın hayatını konu alan Kaldırım Serçesi ve Amerika şampiyonu buz patenci Tonya Harding’in kariyeri ve 1994 yılındaki komplo skandalına odaklanan “Ben, Tonya” filmi ile devam edecek.   

Yorumlar (0)