BASE 2020 "Uzak Yakın" Temasıyla Tophane-i Amire’de

KÜLTÜR SANAT 10.11.2020, 14:32 10.11.2020, 14:37
BASE 2020 "Uzak Yakın" Temasıyla Tophane-i Amire’de

Yeni mezun sanatçı adaylarını profesyonel hayata geçişlerinde destekleyen BASE, dördüncü yılında “Uzak Yakın” temasıyla 20-25 Kasım tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde ve çevrim içi platformda sanatseverlerle buluşuyor.

2020 seçkisi için 76 üniversiteden 1194 başvuru alan BASE’te Seçici Kurul değerlendirmesiyle toplamda 22 şehir, 32 üniversiteden 102 sanatçı yer alıyor. BASE, resim, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, seramik, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından 117 yaratıcı üretimi sanatseverlerle aynı mekânda buluşturuyor.

BASE 2020’nin Seçici Kurul’unda, Ayşe Erkmen, Ayşe Umur, Azade Köker, Derya Yücel, Eda Berkmen, Gökşen Buğra, Lalin, Akalan, Leyla Gediz, Meriç Hızal, Moiz Zilberman, Nancy Atakan, Onur Gökalp, Öner Kocabeyoğlu, Osman Erden, Saruhan Doğan, Vahap Avşar, Yusuf Sevinçli gibi Türkiye sanatına yön veren alanında uzman isimler bulunuyor.



T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda ve Digilogue’un dijital sanat partnerliğinde gerçekleşecek olan BASE, sergiyi online ziyaret etmek isteyenler için bu yıl www.base.ist adresinden de gezilebilecek.

BASE, sanat dünyasının değerli isimlerini ağırlayacak olan ‘’BASE Talks’’ 20’yi aşkın panelde yaklaşık 30 konuşmacıyı ağırlayacağı programını da bu yıl ilk defa online platforma taşıyor. “BASE Talks” programı www.base.ist adresinden canlı olarak takip edilebilecek. Bu yıl “BASE Talks”ta şimdiden yerini alan isimler arasında Adnan Yıldız, Ali Kerem Bilge, Ayda Elgiz, Berat Işık, Burak Delier, Cins, Çelenk Bafra (SAHA), Derya Yücel, Didem Yazıcı, Elmas Deniz, Ergin Çavuşoğlu, Günnur Ozsoy, Huo Rf, Leman Sevda Darıcıoğlu, Melek Gencer, Melis Terzioğlu, Nermin Kura, Nermin Saybaşılı, Selim Birsel, Serkan Özkaya, Serkan Taycan, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Vahit Tuna, Yekhan Pınarlıgil gibi değerli isimler yer alıyor.

Yorumlar (0)