Beykoz Kundura’da çocuk atölyeleri başlıyor

KÜLTÜR SANAT 30.07.2021, 17:08
Beykoz Kundura’da çocuk atölyeleri başlıyor

İstanbul’un en önemli endüstri mirası yapılarından Beykoz Kundura’nın geçmişine bugünden bakan Kundura Hafıza Derneği’nin düzenlediği çocuk atölyeleri haftaya başlıyor.

“Kundura Dedektifleri İz Peşinde” ve “Kundura Fabrikası’nda Bir Gün” adını taşıyacak iki atölye, Ağustos ayı boyunca her hafta sonu çocukları Beykoz Kundura’da karşılayacak. Kültürel mirası korumanın önemi ve değerini yetişme çağındaki bir çocuğun bilgi dağarcığında erken yaşlarda yeşertmeyi amaçlayan atölyeler, 8-10 ile 10-12 yaş aralığına açık olacak.

Çocukların sözlü tarih, endüstri mirası, mirasın dönüşümü gibi kavramları öğrenmeleri, sorgulamaları ve hayal etmelerine yönelik kurgulanan atölyeler, çocuk kitabı yazarı ve eğitmen İdil Bilgin tarafından hazırlandı ve psikolog, sosyolog ve eğitmen Hatice Gamze Çevik uygulayıcılığında gerçekleşecek.

Haziran’da açılan ve Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihini anlatan “Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya” adlı sergiye paralel hazırlanan atölyeler, içinde sergi turu, şaşırtıcı deneyler ve dioramaların da olduğu eğlenceli ve yaratıcı zamanlar yaratacak. Cumartesi ve Pazar günleri Beykoz Kundura’da gerçekleşecek atölyelerin biletleri beykozkundura.com adresinden satın alınabilecek.

Yorumlar (0)