Bir aşkın 4 mevsiminin hikayesi Birlikte Öleceğiz MUBI’de

KÜLTÜR SANAT 25.01.2023, 11:01 25.01.2023, 14:34
Bir aşkın 4 mevsiminin hikayesi Birlikte Öleceğiz MUBI’de

Dünya prömiyerini 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan ve 41. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale için yarışan Birlikte Öleceğiz, 28 Ocak’ta MUBI seyircisiyle buluşuyor.

Birbirini tutkuyla seven iki insanın bir arada kalamamasının hikayesini anlatan Birlikte Öleceğiz, tüm güzellik ve çirkinliğiyle onları yalnız bırakmayan İstanbul'u da merkezine alarak alışılagelmiş aşk hikayesi klişelerini yıkıyor. Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu ikilisinin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği film, Yeşilçam geleneğinden beslenen bir aşk masalının dört mevsime yayılan serüvenini gözler önüne seriyor. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi’yle açılan film, Galata Kulesi’ne, Ayasofya’ya ve İstanbul’un daha pek çok güzelliğine göz kırpan nostaljik yaklaşımıyla, izleyicileri zorlu ve yıkıcı bir aşk hikayesinin ortasına bırakıyor. Biraz epik biraz nostaljik, hem siyah-beyaz hem çok renkli, bazen gerçekçi bazen de trajik bir anlatım dilini tercih eden BİRLİKTE ÖLECEĞİZ, seyircileri Su Kutlu ve Özgür Emre Yıldırım’ın başrolleri paylaştığı içsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Film, bir devlet hastanesinde cilt doktoru olarak görev yapan, doçentliğini almak için politik bir mücadele içerisinde olan Mazhar ve büyük bir buhran içerisinde yaşayan, müzik ve yazıyı hayatının merkezine alan çok yönlü ve bir o kadar da zamansız bir karakter olan Ece’nin ilişki çıkmazının yazdan kışa uzanan hikayesini anlatıyor. 

Yorumlar (0)