“Bir Baba Hamlet”ten seyircisine sürpriz

KÜLTÜR SANAT 26.07.2021, 11:23
“Bir Baba Hamlet”ten seyircisine sürpriz

Baba Sahne’nin bol ödüllü muhteşem komedisi “Bir Baba Hamlet”, hasretle beklediği seyircilerinin önüne bir sürprizle çıkıyor! Bundan böyle iki farklı cast ile sahnelenecek olan “Bir Baba Hamlet”te Şevket Çoruh’a, yaz ayları boyunca Günay Karacaoğlu eşlik edecek. Dünya literatürünün en önemli oyunlarından biri olan “Hamlet”i alışılmadık bir yorumla sahneye taşıyan “Bir Baba Hamlet”, 30 Temmuz’da İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, 13 Ağustos’ta Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda, 25-26 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda, 27 Ağustos’ta Bozcaada Kalesi’nde, 29 Ağustos’ta ise Bergama Asklepion Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan “Bir Baba Hamlet”, pandemi nedeniyle verilen zorunlu bir aradan sonra yeniden seyircisiyle buluşuyor. Yeni sezonda tiyatro severlere sürpriz yaparak iki farklı cast ile sahnelenecek olan kahkaha dolu oyunda Şevket Çoruh’a, Murat Akkoyunlu ve Günay Karacaoğlu dönüşümlü olarak eşlik edecek. 2021 yazı boyunca farklı şehirlerde sahnelenecek “Bir Baba Hamlet”te Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu birlikte rol alacak.

“Bir Baba Hamlet”, hiç azalmayan temposuyla seyircileri dolu dolu gülmeye davet ediyor. Baba Sahne’nin çok ödüllü prodüksiyonu, dünya literatürünün en önemli oyunlarından biri olan “Hamlet”i şarkılarla, danslara, sürekli değişen bir dekorla ve kılıktan kılığa giren karakterlerle harmanlayıp tepetaklak bir yorumla sahneye koyuyor. Oyun, Sebastian Seidel’in, komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine göz kırpıyor. Yönetmen koltuğunda Emrah Eren’in oturduğu “Bir Baba Hamlet”te seyirciler de zaman zaman oyuna dahil oluyor.

Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkâr oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i seçmişlerdir. Cansiparane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler, ama kısa sürede temsil “can havli”ne dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın... Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik “Bir Baba Hamlet”e döner. “Ha unutmadan, çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda!”

İki perdelik “Bir Baba Hamlet” 30 Temmuz Cuma akşamı İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, 13 Ağustos Cuma akşamı Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda, 25 Ağustos Çarşamba ve 26 Ağustos Perşembe akşamları KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda, 27 Ağustos Cuma akşamı Bozcaada Tiyatro Festivali kapsamında Bozcaada Kalesi’nde, 29 Ağustos Pazar akşamı ise İzmir Bergama Festivali kapsamında Asklepion Sahnesi’nde sahnelenecek. Başlama saati 21.00 olan oyunların biletleri Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.

Yorumlar (0)