Bir Yaz Gecesi Festivali’nde müzikli geceler başlıyor

KÜLTÜR SANAT 13.08.2021, 13:49 13.08.2021, 15:44
Bir Yaz Gecesi Festivali’nde müzikli geceler başlıyor

Boğaz’ın kıyısında film ve müzik keyfi yaşatan Bir Yaz Gecesi Festivali’nin müzik programı biletleri satışa çıktı. Kundura Sinema ve Sahne’nin beşincisini düzenlediği ve Beykoz Kundura’da açık havada düzenlenen festival, elektronikten Anadolu Rock’a ve caz’a uzanan renkli sahnesiyle müzik tutkunlarını bekliyor.

Usta müzisyen Taner Öngür grubu 43,75 ve Anadolu Rock’un genç yeteneklerinden Serap Yağız ile birlikte Anadolu pop ve rock’un köklerine götürürken, yerli sahnelerin benzersiz grubu Islandman de elektronik yapılardan dans tınılarına, uzayı anımsatan gitar melodilerinden Şamanik ritimlere uzanan büyülü müzikleri ile Ağustos’ta dolunay gecesine eşlik edecekler. Caz meraklılarının da kaçırmayacağı bir program da sunan festival, Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Volkan Hürsever, Ediz Hafızoğlu, Sarp Maden, Volkan Öktem, Alp Ersönmez, Tamer Temel, Ercüment Orkut, Cem Aksel gibi usta isimleri sahnesinde ağırlayacak. Bir Yaz Gecesi Festivali ile detaylar ve biletler beykozkundura.com​’da!

Kundura Sinema ve Sahne’nin düzenlediği Bir Yaz Gecesi Festivali’nin müzik programı için biletler satışa sunuldu. 16 Temmuz’da başlayan ve bu yıl beşincisi düzenlenecek festival, elektronikten Anadolu Rock’a ve caz’a uzanan renkli sahnesiyle müzik tutkunlarını Boğaz’ın kıyısında bekliyor.

Dolunay gecesi Islandman müziği

Festivalin müzik programı, zengin müzikal dünyası ve enerjik performanslarıyla sıkı takipçiler yaratmış Islandman ile başlayacak. İstanbullu müzisyen ve prodüktör Tolga Böyük’ün 2010 senesinde bağımsız kayıtlarıyla başladığı ve “Var olmayan bir yerin hikâyelerini besteleyen bir hayalperest” sözleriyle tariflediği Islandman, 2016’da çıkardıkları “Ağıt” adlı teklilerinin gördüğü büyük ilgiyi ilk albümleri “Rest in Space” (2017) ile sürdürmüş, geçen yıl çıkardıkları “KAYBOLA” ile de müzik yazarlarından övgüler toplamıştı. Tolga Böyük, Eralp Güven ve Erdem Başer’den oluşan grup, yumuşak elektronik yapılardan dans tınılarına, uzayı anımsatan gitar melodilerinden Şamanik ritimlere uzanan benzersiz müzikleriyle, dolunaya denk gelen 22 Ağustos Pazar gecesini daha da unutulmaz kılacaklar.

Anadolu pop ve rock’un köklerine gideceğiz

Moğollar başta olmak üzere Dervişan, Ersen & Dadaşlar gibi Anadolu pop-rock’un kült gruplarıyla yaptığı çalışmalar kadar, 90’lardan bu yana çıkardığı solo projeleriyle de tanıdığımız basgitarist ve müzisyen Taner Öngür​ ise, 11 Eylül Cumartesi akşamı seyirciyi Anadolu pop ve rock’un köklerine götürecek. 2017’de kurulan ve “Elektrik Gramofon”(2017), “Sayko Ana”(2018), “Asri Sada”(2019), “Water Cycle”(2020) albümleriyle büyük ilgi gören 43,75 grubu ile sahneye çıkacak usta müzisyen, kendine has üslûbu ile kayıp İstanbul şarkılarını, Anadolu’nun unutulmuş türkülerini, popüler kültürün en uç köşelerinden derlediği parçaları swing, surf rock, progresif sularında seyreden eşsiz bir performansla yorumlayacak. Öngür'e gecede ayrıca, Anadolu Rock müziğin genç ve güçlü seslerinden Serap Yağız eşlik edecek. En son, 2021 Mart’ında yayınlanan ve Anadolu rock klasiklerini yeniden yorumladıkları “3 Derdim Var” adlı albümde birlikte çalışan ikili, “Alageyik Destanı”, ““Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm”, “İşçi Marşı”, “Obur Dünya” gibi unutulmaz eserleri canlı çalıp söyleyecekler.

Caz tutkunlarına özel konserler

Festivalin müzik programında caz tutkunlarının kaçırmayacağı isimler de sahne alacak. Sesi kadar sahnesiyle de büyüleyen Elif Çağlar​, Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenlerinden oluşan dörtlüsüyle 29 Ağustos Pazar akşamı sahnede olacak. “M-U-S-I-C” (2010), “Misfit” (2015), “The Art of Time” (2018) ve geçen yıl çıkardığı “Come Me Come To” albümleriyle övgüler ve ödüller toplamış sanatçı, soul’dan reggae’ye, gelenekselden moderne, cazın türlü halinde seyreden ve izleyenlerin hiç bitmesin isteyeceği bir yolculuğa çıkaracak. Gecede Çağlar’a, klavyede Çağrı Sertel, akustik bas’ta Volkan Hürsever ve davulda Ediz Hafızoğlu eşlik edecek.

5 Eylül Pazar akşamı sahne alacak modern caz üçlüsü MadenÖktemErsönmez​ ise, ‘evde bir aradayız’ duygusu yaşatacak bir konsere imza atacaklar. Gitarda Sarp Maden, davulda Volkan Öktem ve basta Alp Ersönmez’in yer aldığı üçlü, caz’dan rock’a, drum’n bass’tan, punk, noise, elektronik ve ambient’a uzanan zengin bir programı kimi zaman kendi aralarında, kimi zaman da seyirciye sorarak doğaçlama çalacaklar.

Festivalin kapanış konseri ise TÖZ Trio​’dan gelecek. Beykoz Kundura’da çekilen birçok diziye yaptığı müziklerle de tanıdığımız Ercüment Orkut’u piyanoda izleyeceğimiz ve saksofonda Tamer Temel, davulda da Cem Aksel’in olduğu grup, caz ve çağdaş klasik müziğin kesiştiği performanslarıyla seyirciyi müzikal keşif süreçlerine tanık edecek. Programında geçmiş kayıtlarının yanı sıra çok yakında yayınlanacak ikinci albümlerinden yeni şarkılara da yer verecek TÖZ Trio, 12 Eylül Pazar akşamı Kundura Sahne’nin yaz programını kapatacak.

Festivale Boğaz manzarası eşliğinde ulaşmak

Gösterimlerin 21:00’de başladığı, kapı açılışının ise 17:00’de olacağı festivalde, gösterim öncesi Beykoz Kundura’nın yeme-içme alanlarında zaman geçirebilir, dilerseniz de Haziran’da açılan “Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya” sergisini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’i kapsayan zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden sergi; fabrikadan kalan makineler, belgeler, eski çalışanlar ve ailelerinin bağışladığı nesneleri ve 2015’ten beri sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini bir araya getirerek, büyüleyici yapıların hafızasını canlı tutuyor.

Gösterim ve konserlerin Beykoz Kundura’da gerçekleşeceği festivale özel aracıyla gelecek izleyiciler için otopark hizmeti ücretsiz sağlanacak. Festival günleri izleyicilere yönelik ayrıca ücretsiz ulaşım imkanları da sunulacak. Dilerseniz Beykoz İskelesi’nden hareket edecek ücretsiz ring servisini kullanabilir, dilerseniz de Randevu sistemiyle Beşiktaş’ta Bahçeşehir Üniversitesi önündeki rıhtımdan kalkan ve misafirlerine Boğaz turu yaşatan tekneyi kullanarak festival alanına ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)