"Bizim sinemalara, sinemaların da bizlere ihtiyacı var”

KÜLTÜR SANAT 17.10.2020, 10:10 17.10.2020, 10:38
"Bizim sinemalara, sinemaların da bizlere ihtiyacı var”

#HerŞeyeRağmen sloganıyla 23-30 Ekim tarihleri arasında sinemaseverleri sosyal mesafe kurallarına uyarak sinemalarda ağırlamaya hazırlanan 8. Boğaziçi Film Festivali’nin basın toplantısı çevrimiçi gerçekleşti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali’nin basın toplantısı bu yıl çevrimiçi ortamda yapıldı. Basın toplantısında Boğaziçi Film Festivali Artistik Direktörü Emrah Kılıç ve Bosphorus Film Lab Direktörü İpek Tugay, festival hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“İlk Amacımız Festivalin Sürekliliğini Sağlamak”

Basın toplantısında konuşan festivalin artistik direktörü Emrah Kılıç, gerekli tüm önlemlerle birlikte film gösterimlerinin bu yıl fiziki olarak sinema salonlarında gerçekleştirileceğini açıkladı. İlk amaçlarının festivalin sürekliliğini sağlamak olduğunu belirtti. Toplantıda basın mensuplarına festivalin Ulusal ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler ile Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel Yarışması’nın film seçkisinden bahseden Kılıç, pandemi koşullarına rağmen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 64, festivalin ulusal kısa film yarışmalarına ise 547 başvuru aldıklarını ve bu durumdan dolayı oldukça memnun olduklarını ifade etti.

“Sinemalara gitmenin de sakıncası yok”

Toplantıda film gösterimlerinin sadece sinema salonlarında yapılmasına dair merak edilenleri de cevaplayan Emrah Kılıç, “Bu yıl film gösterimlerimizi #HerŞeyeRağmen sadece sinema salonlarında yapmaya karar verdik çünkü bizlerin sinemalara, sinemaların da bizlere ihtiyacı var. Yeni normalde birçok yere önlemimizi alarak gidiyorsak eminim ki sinemalara gitmenin de bir sakıncası yok, hatta sinemalarda alınan önlemlerin tamamını düşündüğümüzde seyircilerimizin gönül rahatlığıyla gelmesinin önünde hiçbir engel yok” dedi. Kılıç, şu an için sinemaseverlerin bilet satışlarına olan ilgisinden de çok memnun kaldıklarını ifade etti.

“Bosphorus Film Lab Çevrimiçi Gerçekleşiyor!”

Basın toplantısında Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab Direktörü İpek Tugay da kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Bu yılki Bosphorus Film Lab ve First Cut Lab’da daha önce uluslararası başarılar elde etmiş deneyimli yönetmenlerin yanı sıra ilk filmini yapacak olan yönetmenlerin de yer aldığını söyleyen Tugay, yönetmenlerin her iki platformda da alanında öncü sektör profesyonelleri tarafından eğitim alarak değerlendirileceğini söyledi. Tugay, “Özel olarak oluşturduğumuz eğitim takvimimizde finalistlerimiz senaryo danışmanları ve doktorlarıyla, filmlerini nasıl sunacaklarını ve ne tür hazırlıklar yapacakları konusunda deneyimli isimlerden eğitim alıyor olacaklar” dedi.

Biletler için Mobilet!

Film gösterimlerinin fiziki olarak Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında gerçekleşeceği 8. Boğaziçi Film Festivali, 30 ülkeden 60 filmlik zengin bir programı seyircisiyle buluşturacak. Festival biletleri gündüz seansları (13.00 ve 15.30) için 10 TL, akşam seansları (18.00 ve 21.00) için 15 TL olarak belirlendi. Festivalin yarışmalı kategorilerinde yer alan kısa film gösterimleri ise 5 TL!

Festival biletleri mobilet.com’dan alınabilecek.

Ayrıca festival takipçileri filmler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimleri www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecekler.

Yorumlar (0)